Last news in Fakti

18 Март, 2020 18:35 2 950 7

Ваучери за отложено пътуване

  • туризъм-
  • ангелкова-
  • коронавирус-
  • ваучер-
  • компенсация

Те ще важат за срок от 24 месеца

Ваучери за отложено пътуване - 1
Снимка: БГНЕС

Министерство на туризма предлага да има възможност туроператорът да издава ваучери за бъдещо пътуване със срок до 24 месеца. Предлага се също, докато трае извънредното положение у нас, 14-дневният срок за възстановяване на сумите за отменено пътуване да не действа, защото в противен случай има реална опасност голяма част от туроператорите да фалират. „Предлагаме също и отложено плащане по споразумение между туроператора и пътуващия. Ваучерите до 24 месеца за отсрочка на пътуването са предложени, за да може да има обективност и разбиране между туроператора и клиента”, каза министърът на туризма Николина Ангелкова след заседанието на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм във връзка с извънредното положение у нас заради разпространението на COVID-19 и последиците за сектора.

Ведомството разработва програма за кризисна рекламна стратегия. В момента пренастройваме стратегията за онлайн реклама, както и механизма за насърчаване на организирания туризъм, за да ги преструктурираме. Вярвам, че с обединени усили ще успеем да продължим напред, поясни тя.

Много е странно и трудно да го изрека аз, но наистина апелирам да не се пътува, каза министърът на туризма и призова българските граждани, които искат да пътуват в чужбина, да не го правят в този момент. В непрекъсната връзка сме с туроператорите, но да се пътува на екскурзия в този момент е безотговорно. Към днешна дата има 73-ма туристи, които трябва да се приберат от чужбина.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пак схеми

    3 0 Отговор
    Как да изберем парите с държавна протекция.После ще ги чакате да дойдат.

    Коментиран от #3

  • 2 Пак схеми

    3 0 Отговор
    Как да оберем парите с държавна протекция.После ще ги чакате да дойдат.
  • 3 тъпа гъска

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пак схеми":

    Задължиха туроперааторите да имат застраховка и презастрааховка. ФАКТИ защо не пита какво става с тези пари, а обслужва по женски Никколинка. Предлага се също, докато трае извънредното положение у нас, 14-дневният срок за възстановяване на сумите за отменено пътуване да не действа, защото в противен случай има реална опасност голяма част от туроператорите да фалират. Аман ... а затраховките и презастраховките къде отидоха. Колко туропераатори фалираха, а бяха сигурни според Николинка...?

    Коментиран от #4

  • 4 Ангел

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "тъпа гъска":

    Поредните лъжи на неграмотните управляващи. Аз питам, от какво ще фалират, като нищо не са направили и нямат никакви разходи?
  • 5 пак ли

    0 0 Отговор
    пак с нашите пари ще спасяват туроператорите.
    Като искат да не фалират,държавата да ги кредитира,не ние
  • 6 Антонн

    0 0 Отговор
    Колко струваше чай,кафе или супа преди две седмици на Банско?
    Колко струваше миналото лято,чадър,кафе и бира на слънчака?
    Колко излиза хотел за семейство за седмица,питам информативно.
  • 7 Конник

    0 0 Отговор
    24 месеца? Ами те ще фалират фалшиво след 2 месеца. И студена вода няма да пиеш. Законите пазят бандититв а не гласоподавателите. Ти може да умреш от глад зщото са те уволнили а те ще летуват с твойте пари на Хавайте!