Last news in Fakti

31 Март, 2020 09:11 1 998 4

Бизнесът кандидатства за подпомагане от държавата

  • 60/40-
  • 60:40-
  • мерки коронавирус-
  • бизнес

Заявленията се подават електронно в Агенцията по заетостта

Бизнесът кандидатства за подпомагане от държавата - 1
Снима: Shutterstock

Бизнесът започва да кандидатства за подпомагане от държавата по системата 60 на 40. Дотацията ще важи за фирми, които са прекратили дейност заради забранителната заповед на здравния министър.

Това са сектори като търговия на дребно, сухопътен и въздушен транспорт, хотелиерство, ресторантьорство. Подпомагане ще могат да искат и фирми със спад в продажбите с над 20% след като предоставят разчети.

Заявленията се подават електронно в Агенцията по заетостта. До 7 дни ще получат решение от институцията, а до 5 дни след това ще си вземат и парите от НОИ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайде стига

    4 2 Отговор
    Бизнеса преди да кандидатства , да представя декларация /удостоверение за цялостното финансово състояние ! Не може да имаш имения , апартаменти , земи , лимузини , джипови и тлъсти банкови сметки и да искаш да ги запазиш , хем тях , хем бизнеса ти и държавата да ти бъде съучастник на наглостта ! Да те "подкрепя" с парите на бачкащите данъкоплатци ?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пурко

    0 0 Отговор
    Кой ще раздава парите и къде ?
  • 4 ВИЗИЯ БГ

    0 0 Отговор
    Държавата дава социална помощ на домакинства с до 65 лева на глава месечно- Ако 5 членно семейство, домакинство и ма нула доход, му дават 325 лева, ако имат 250 лева им дават 75 лева. А сега държавата ще подарява на фирми и безработни на договор хиляди левове. Бе 65 лева им стигат, НАЛИ, ВИЕ ФИРМИТЕ ГО НАПРАВИХТЕ, А НЕ СЪРБАТЕ СОЦИАЛНАТА СИ СИСТЕМА.