Last news in Fakti

13 Юни, 2020 09:11 2 723 22

Каролев: Противник съм държавата да участва в управлението на каквото и да е

  • erm ii-
  • владимир каролев-
  • позиция

Сега не е времето за влизане в ERM II

Каролев: Противник съм държавата да участва в управлението на каквото и да е - 1

Противник съм на участието на държавата в управлението на каквото и да е, включително на банки. Това каза в интервю за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ финансовият експерт Владимир Каролев. Според него времето не е най-подходящо страната ни да влиза в ERM II, но вече има политическо решение и то няма защо да се обсъжда.

„ГЕРБ, парламентът, всички парламентарно представени партии и извънпарламентарно представени партии взеха политическо решение това да се случи през тази година. Ние отдавна покриваме всички технически критерии. По отношение на инфлацията тази година не покриваме точно критерия, но сме много близко. Освен това много държави в Еврозоната от години не покриват тези критерии и не би трябвало това да е причина да не ни пуснат в ERM II. Но има и неписани критерии, политически критерии, свързани с корупцията и не съм много сигурен дали ще ни приемат в чакалнята, когато подадем през юли“, допълни финансовият експерт Владимир Каролев.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    52 9 Отговор
    Каролев,теб някой да те пита или по принцип обичаш да ръсиш акъл...
  • 2 габровец от варна

    45 11 Отговор
    Ми то тогава за какво е държава ве гащник такъв?То ще прилича на див квартал в покрайнините на Йоханесбург.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Верно ли

    31 13 Отговор
    За първи път в живота си ще се съглася с Каролев. Колкото до закупуване на акции на частна банка от държавата на двойна цена... Гешев, спинкаш ли?

    Коментиран от #19

  • 5 56547689

    29 7 Отговор
    КАРОЛЕВ, КОЙ ТЕ БРЪСНЕ ТЕБЕ ЗА СЛ....А
  • 6 Карамфилче

    30 9 Отговор
    Ние сме пък противници да четем поредните ти щуротии. Аман от всичко знаещи нарциси!!!
  • 7 ДГД

    29 5 Отговор
    Тоя пък се подстригал като 13-годишен. Сигурно и умственото му развитие е до там!!!
  • 8 агент Камен

    25 6 Отговор
    това е то неолибералчето , добре че такива като това човече никога няма да се докопат до власт
  • 9 Когато котката спи, мишките върлуват

    22 10 Отговор
    А бе Каролев! Освен, че си стъпил накриво, под подметката ти има динена кора! Алооо! Бирник Горанов, кога ще провериш далаверите на този мушмурок? Гл. прокурор Гешев, и за теб има работа - разрови се в интервала септември - ноември 2018!
  • 10 някойси

    20 5 Отговор
    тоя е експерт по лапането, яко се нагуши покрай царя и тройната коалиция, сега държавата му мъти водата !!!
  • 11 Аре бегай

    13 4 Отговор
    ,,финансови експерти,, ришли, пълно извращение, нищо не става от вас, цялата тая ,,финансова,, работа е една откъснатост от какъвто и да е смисъл на живот. Бил против, а нас не ни интересува, интересуват ни решения, а не предположения за проблеми, набийте си го в ,,експертните мозъци,,
  • 12 124

    8 5 Отговор
    Кой те пита па тебе бе
  • 13 fuck off

    9 5 Отговор
    тоа е най-големото копиле
  • 14 Тук

    5 7 Отговор
    Много тролове създават убеждение, че видите ли е нещо съвсем нормално държавата да подпомага частни банки( да не забравяме, че броя на акциите не дава правото на мажоритарна собственост над банката). Същото е и с бензиностанциите, хазарта ... и където смята още държавата да се намесва. Функция на държавата е да създава закони и съблюдава тяхното спазване, а не директна намеса в определени сектори.
    И аз в този случай съм съгласен с Каролев!

    Коментиран от #15, #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 1234578

    4 3 Отговор
    Ами тогава държавата да спре да управлява министерски съвет, президенството, Народното събрание, общините. Нали те се управляват от държавата да приватизираме Народното събрание. И да се свършва с тези глупости.

    Проблема е не дали е частно или държавано управлението, а проблема е: Как, от кой и по какви правила/закони/ се управлява? И проблема е народа, че търпи тези безобразия и тези мошеници да управляват всичко.
  • 17 нашия

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Тук":

    обекти на националната сигурност и инфраструктура-не бива и не може да е частна -закон твърд за това-който да не може да се отменя по никакъв повод
  • 18 Икономиста

    4 0 Отговор
    Каролев всеки път звучи като учебник по иконимика, само теория и общи либерални икономически приказки.

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 123

    0 1 Отговор
    Има сектори в икономиката, които е по-правилно да са държавни, но това не са бензиностанциите, банките и т.н., за които се пише и говори много. Политиците като са се наели да са политици, трябва да открият кои са, не според техни интереси, а според тези за населението. Трвбва да почерпят опит и информация от други страни. г-н Каролев е прав 99%, но коментиращите са като балалайки и звучат освен некомпетентно и като бореши се за системата ни преди 1989. Неразбиране, но дърдорене.
  • 21 Клошаря

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Икономиста":

    Е,то Каролев е не лош теоретик ,но посредствен практик...:)
    Това,сега ми заприлича на цецизъм...написаното...
  • 22 рангел титюков

    0 0 Отговор
    Един добре подготвен икономист, който почти винаги прави погрешни изводи.Негово умозаключение ни внушава, че цялата ни индустрия до 1989 е изградена без необходимата суровинна база.Това четем в "Наблюдател" 2010 гТази глупотевина оставям без коментар.Държавата да не управлява нищо.Каролев казва това днес, когато корона вируса показва, че само силна държава може да спаси всичо - хора, фирми,институции, общини, ВУЗ-ове и прасетата и кокошките.Каролев, мързи ме да обяснявам, колко грешни са твоите изводи.