Last news in Fakti

16 Юни, 2020 11:11 6 381 5

Калин Сутев, DER Touristik Германия: Регламент за подпомагане на чартърите с туристи няма

  • калин сутев-
  • туристи-
  • германия-
  • златни пясъци

Първите туристи на DER Touristik от Германия се очаква да пристигнат на 27 юни и да бъдат настанени в Златни пясъци и Слънчев бряг

Калин Сутев, DER Touristik Германия: Регламент за подпомагане на чартърите с туристи няма - 1
Снимка: Архив

Регламент за подпомагането на чартърите с чуждестранни туристи, пристигащи в България все още няма. Това заяви за TravelNews.bg Калин Сутев, представител на един от най-големите германски туроператори DER Touristik Deutschland, в която група влиза и компанията ITS. „Досега не сме видели нищо изготвено от Министерството на туризма, а първите планирани полети от Германия за Варна и Бургас са на 27 юни“, каза Сутев. Според него е нормално преди започването на летния сезон да бъде ясно разписано каква субсидия ще се получава от държавата при пълна седалка в самолетите и съответните изисквания. В пространството се говори за 35 евро на доведен турист, но тази сума не е потвърдена официално в никакви нормативни актове.

Нормално е също предварително да имаме сключени договори между туроператорите и министерството, коментира още Калин Сутев. В тях трябва да са уточнени и правилата за полуване на средствата. Засега единствено се говори, че плащанията ще бъдат остойностени след сезона. Туроператорите обаче трябва предварително да са запознати с правилата, за да могат да включат субсидията в пакетите за България. По този начин почивката по Българското Черноморие да стане по-конкурентна спрямо други дестинации.

Първите туристи на DER Touristik от Германия се очаква да пристигнат на 27 юни и да бъдат настанени в Златни пясъци и Слънчев бряг. Записванията за юли, август и септември все още не са стартирали, защото не са фиксирани още полетите за тези месеци. Изчаква се да бъдат осъществени първите полети и програма, уточни Калин Сутев. Според него конкуренцията ще бъде много голяма от дестинации като Гърция, Кипър, Хърватия. Затова трябва да заложим на рекламата, че България е свободна от Covid - 19. Останалите ни конкуренти също не бяха засегнати от пандемията, допълни той. Турция също се очаква да се включи в играта през юли и да бъде отворена за туристи.

Засега за юли и август от туроператора отчитат около 50 000 записани германци, които не са сторнирали своите почивки по Българското Черноморие. През 2019 г. от групата на Der Touristik Deutschland са пристигнали над 115 000 германски туристи у нас, като са реализирали ръст от около 6% спрямо предходната година. В групата влизат едни от най-големите туристически агенции в Германия - ITS, Der tour, Travelix. 


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дет Куристик

    2 5 Отговор
    Мамини сладки....
    нямате наяждане

    Коментиран от #2

  • 2 Реалист

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Дет Куристик":

    Точно такива коментари ме карат да се срамувам от хора, които претендират да са с български произход.
  • 3 Един българин

    3 1 Отговор
    Поздравления за обективния коментар! Така не се “рестартира” един цял отрасъл!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тортила Флет

    0 0 Отговор
    Калине, ти не разбра ли че, сезон , поне такъв какъвто всички сме свикнали да го виждаме, няма да има.