Last news in Fakti

19 Август, 2020 16:56 3 014 18

Сезонът на германските туристи по Северното Черноморие приключи

  • северно черноморие-
  • германски туристи

Според Сутев малко вероятно е да се пренасочат туристи към Слънчев бряг и регион Бургас

Сезонът на германските туристи по Северното Черноморие приключи - 1

Сезонът за германците в дестинация Варна приключва днес с последните чартърни полети, които ще приберат обратно туристите.

За момента в Германия няма записвания и за сезон 2021 г. По това време на година традиционно започват първите резервации за следващата година. Това заяви за TravelNews Калин Сутев, представител на германския концерн DER Touristik Deutschland, в който влиза големият туроператор ITS. Чартърната програма, с която се водят гости в Златни пясъци, Албена и Св. Константин и Елена, се прекратява преждевременно с един месец. Причината е в поставените от Германия в забранителния списък за пътувания области Варна и Добрич, на чиято територия се намират трите курорта.

Според Сутев малко вероятно е да се пренасочат туристи към Слънчев бряг и регион Бургас, защото от забраната страда цялата дестинация България. "Ние предлагаме пренасочване на гостите, но ако те не изберат Слънчев бряг, тогава се сторнира изцяло почивката им“, обясни той. Чартърната програма на DER Touristik до Бургас е до края на септември.

Калин Сутев подчерта, че е настоявал пред българските власти в лицето на Министерството на туризма и Министерството на здравеопазването да извадят морските курорти в отделна статистика, а не да бъдат в общата за градовете. По този начин ще се види, че няма заразени гости в тях и Германия ще премахне забраната. "Добрич не е Албена и Варна не е Златни пясъци“, каза той. По думите му заради мярката не могат да тръгнат и записванията за сезон 2021 г., което е следващият голям проблем.

"Препоръката на германските власти е да не се пътува до дестинациите Варна и Добрич, в които са трите курорта. Но така няма записвания за цялата дестинация България за следващата година“, обясни Сутев. Според него никое туристическо бюро в Германия при тази ситуация няма да записва за Черноморието.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    10 3 Отговор
    Тази зима Източна България ще гладува.

    Коментиран от #11

  • 2 Ха 127

    15 1 Отговор
    Те не знаят ли,че Ангелкова удължи лятото до октомври?
  • 3 Asdfg

    7 11 Отговор
    Никога на КАФЯВОТО МОРЕ!
  • 4 Чичо

    20 2 Отговор
    В момента със семейството ми сме в курорта Дюни. За първи път от 8 години почивам на нашето черноморие и честно казано съм приятно изненадан! До идването тук бях скептичен във всяко отношение, но от мястото където сме, ни обърнаха мнението на 180 градуса.Радваме се на прекрасно време, прекрасен хотел, прекрасно море, прекрасни условия, абсолютно всичко е наистина много добре. Мога да кажа, че в България има хубави местенца, за които се грижат хора, които държат на имиджа и бизнеса си.

    Коментиран от #6, #7, #9, #18

  • 5 Шашав свят

    15 0 Отговор
    Приключи и сезонът на българските туристи на Халкидики - Гърция ! От утре всички с маски на закрито и ОТКРИТО (това включва плажове)! Как ли се плува с маска ? Едни искат туристи, други ги гонят !?

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Йозеф

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "Чичо":

    В Дюни има супер модерна пречиствателна станция, сутрин плуваш в преработената вечеря...😂😂🌭

    Коментиран от #13

  • 8 Бг Туриста

    10 6 Отговор

    До коментар #5 от "Шашав свят":

    Верно е шашав, ама в БГе по 3 шашавията... Май месец ми обявиха оферта от 3620лв за седем дни за двама човека в едно не особенно престижно хотелче в ''Албена'' 4 звездака... сега чета,че англетата се радвали на 365 паунда за седмица пак в за четири звезди, барабар със самолетните билети в двете посоки. Грубо сметнато- за мен престоят на родното фекаломорие излиза приблизително три пъти по-скъпо, отколкото за някакво пияно англе от тамошния социал...Е, баста, който иска, да им плаща сметките...аз съм до тук .. Приятно прекарване и поздрави от Лефкада...И нЕ ми дреме на сайдера, че по фекаломорието щели да гладуват...ми като немат нищо в черепните кутий- да гладуват. Хак да им е!!!!
  • 9 Ха ха ха

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Чичо":

    Личи си че някой собственик на празен хотел е писал това. Чакай, чакай все някой ще дойде

    Коментиран от #14

  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Трънкосливка":

    .........глупаците знаят само да ревът. Приморско се пука по шевовете...Всички чадъри на Южния плаж още до 10:30 са заети...
    Порция шкембе чорба на Юг е между 3,20 и 3,60 лв., според заведението... Цацата,- твърдо 1,00 лв. за 100гр. Телешки стек около 8,50 - зависи много от грамажа на порцията, а не толкова от заведението... Цените на чадърите са с около 50% надолу. Морската вода е кристално чиста, без нашествия от медузи и водорасли, което е доста необичайно...Такова хубаво лято скоро не cъм имал!
  • 11 Чети за да знаеш

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Прогнозата за 2021година е , да няма никой, като летуващ , само Тези от ГЕРБ, и служители на Община Варна, начело с" Мултигруп-кмета " на града, охраната на чадърите, и друга реквизита ,ще е както винаги осигурена от ТИМ.Туристи няма ,но за някой пари, винаги има?
    Разходите за охрана на обектите, които са затворени , ще се поемат от Община Варна, тоест аз и ти?!
    Герб плаща авансово , на ТИМ, самолетните места , които така и ги няма?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Кики

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Йозеф":

    Жози, много си светнат, да не си от хората с боклукчийския камион,а???
  • 14 Чичо

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Ха ха ха":

    Да съм споменал хотел случайно, та така се напъваш да пишеш простотии. Не можеш да лъснеш с нищо друго, освен с простота и пошлост.

    Коментиран от #15

  • 15 Ха ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Чичо":

    Я пак си прочети написаното, явно като маймунка помниш три минути. Личи си, че си измисляш. Нищо, поне ти се връзват, напиши книга, ще я продадеш, балъци много

    Коментиран от #16

  • 16 Чичо

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ха ха ха":

    Баце, тракай по клавиатурата и си живей животеца, нямам намерение да водя безмислени спорове...

    Коментиран от #17

  • 17 Трънкосливка

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Чичо":

    Та какво казваш, как върви днес котировката на боб чорбата на ''Дюни'' -те...Чичоооо...защо кашляш бе, чичооо???
  • 18 Пернишкио винкел

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Чичо":

    Дрън-дрън ярина, чиче...дрън-дрън ярина...