Last news in Fakti

23 Ноември, 2020 17:51 2 795 13

Хотелиерите сърдити на нощните клубове, че петнят имиджа на бранша

  • хотел-
  • бар-
  • коронавирус-
  • мерки

По тази причина според тях е недопустимо да се спекулира с условията на работа в хотели и къщи за гости

Хотелиерите сърдити на нощните клубове, че петнят имиджа на бранша - 1
Снимка: БГНЕС

Местата за настаняване са взели всички необходими мерки за ограничаване разпространението на коронавируса и гарантиране на безопасността на своите клиенти. Това заявяват в декларация от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

По тази причина според тях е недопустимо да се спекулира с условията на работа в хотели и къщи за гости, при условие че няма нито едно доказано огнище на COVID-19 в място за настаняване, както и нито един заразен турист по време на престоя си в хотел.

От БХРА подчертават, че в хотелите в страната се спазват всички противоепидемични мерки, извършва се постоянна дезинфекция на стаите и общите помещения, а служителите задължително носят маски. Това са показали и поредицата от проверки, извършени от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, както и инспекциите на РЗИ.

От Асоциацията напомнят, че още след края на летния сезон държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев е заявил, че нощните заведения са длъжници на хотелите, защото пропуските на малцината недобросъвестни собственици на подобни клубове са довели до незаслужено отрицателно отношение към целия туристически бранш. От БХРА изтъкват, че това е станало ясно и след организирането на тайни частни партита със стотици присъстващи, за което беше поискано да бъдат отнемани разрешителните за работа на подобни нарушители, които петнят имиджа на бранша.

В подкрепа на аргументите си от Асоциацията се позовават на думите на д-р Кунчев от последните месеци, че хотелите са взели най- сигурни мерки, за да осигурят безопасността на своите служители и клиенти. "Той самият препоръча и на хората да пътуват, да карат ски, да отмарят на спа и да отсядат в хотели, спазвайки противоепидемичните мерки. И заяви, че огнища на вируса се зараждат не в местата за настаняване, а при организиране на частни празненства", напомнят от бранша.

Те уверяват, че здравето на клиентите им е на първо място и ще продължат да работим така, че да гарантират тяхната сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То пък

    18 1 Отговор
    един имидж , и у едните , и у друтите - на перачи на всякакви мръсни пари !

    Коментиран от #3

  • 2 Последния Софиянец

    7 8 Отговор
    В 18 30 чакам всички свободни хора на протест срещу локдауна.
  • 3 Де Факто

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "То пък":

    Колега, само като допълнение, нека някой ми каже къде, и кой в кочината ни има висок имидж !!!!!!! Може би съдебната система, здравеопазването, полицията, образователната система, армията!.....хахахахахаха.....
  • 4 Да не се лъжем

    23 2 Отговор
    В заведения, хотели, магазини, навсякъде има болни служители, които продължават да работят. Всички крият, само и само да не им затворят обектите. Не съм съгласен, но ги разбирам. Обаче, нищо няма да се случи и с тая по строги мерки и пак ще се мре.
  • 5 Президента

    9 10 Отговор
    С такъв президент и ние си разваляме имиджа пред света!!!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Алибегов на чеверме

    10 0 Отговор
    Алибегов на чеверме !!!!
  • 10 Да фалират всички

    11 1 Отговор
    Да фалират всички

    Коментиран от #12

  • 11 Република

    13 0 Отговор
    Алибегов ни внушава че неговия бизнес спасява икономиката на страната.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.