Last news in Fakti

26 Април, 2021 23:31 3 319 12

Еврохолд избра J.P. Morgan AG за сделката с ЧЕЗ Груп

  • чез-
  • еврохолд

Сделката върви към финализиране

Еврохолд избра J.P. Morgan AG за сделката с ЧЕЗ Груп - 1

Еврохолд възложи на J.P. Morgan AG да е водещ и ексклузивен мениджър при структурирането на дълговото финансиране на сделката с ЧЕЗ Груп, съобщиха от публичния холдинг в България.

"Радваме се, че ангажираме една от най-големите и опитни институции в света във финансирането на такива сложни сделки, особено в енергийния сектор. Това е още една стъпка напред към финализиране на придобиването на дружествата на ЧЕЗ Груп в България до края на първата половина на тази година", е коментирал Васил Стефанов, ръководител "Сливания и придобивания" в Еврохолд, цитиран от пресцентъра на компанията.

През март Еврохолд обяви, че ще увеличи капитала си с емисия нови акции на Българската фондова борса /БФБ/, чрез която очаква да набере до 100 млн. евро собствени средства.

Предмет на публичното предлагане ще бъдат малко над 79 млн. нови обикновени акции, всяка с номинална и емисионна стойност - съответно 1 лв. и 2.50 лв, се посочва в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    25 1 Отговор
    Тия у ред ли са или посолството на злото се е намесило...кой ша.плаща сметката накрая ...
  • 2 Естественно. Хубаво е да имаш

    6 4 Отговор
    Здрав гръб........
  • 3 DAAA

    28 0 Отговор
    От написаното излиза, че Еврохолд нямат пари. Тепърва ще продават акции.
  • 4 Евро дръжки

    28 0 Отговор
    Ясно е кой ще плаща лихвите по публично набираните средства за нечия авантюра. Добре си беше по соца, изобщо тези неща не ги мислехме.
  • 5 Мой

    33 1 Отговор
    Шиши си взе ЧЕЗ, а сега познайте как ще го изплаща? Познахте, с постоянно повишаване на цените.
  • 6 случаен

    22 0 Отговор
    кой ша плаща, пак ние ша плащаме, що за въпроси
  • 7 Made in BG

    14 0 Отговор
    Tия нашите добре ли са?¿???
  • 8 САТЪРА НА ХАНА

    29 1 Отговор
    МУТРИТЕ ИЗБИРАТ ДЖИ ПИ МОРГАН , ПОНЕЖЕ АКО ГИ НАКАРАМЕ ДА ИЗПЛЮЯТ ЗАГРАБЕНОТО ,
    ..... ЩЕ ИЗБЯГАТ В АМЕРИКА И ЩЕ КАЖАТ ЧЕ СА ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕСЛЕДВАНИ "БОРЦИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ " :)))
  • 9 А бре

    17 0 Отговор
    Борисов нал щеши да го мачка тоя от Еврохолда щото не се съобразявал с него,ко стана?
  • 10 Дум Дум

    18 1 Отговор
    Освен мародерските цени за некачествени "услуги" и множество изсмукани от пръстите такси, ЧЕЗ сменят ел-табла и електромери, но си залага тези разходи в цените на ел-енергията, одобрени от ДържКомЕнергоВодноРег! Т.е. потребителите плащат тези "инвестиции" и и би трябвало да са собственици на тези "инвестиции"?! Но тези "инвестиции" счетоводно се считат за материални активи на ЧЕЗ - съответно увеличават пазарната й стойност без платилите ги потребители да са акционери на ЧЕЗ?! G.P.Morgan ли ще продава собствеността на потребителите и парите ще постъпят по сметките на ЧЕЗ?! Това не е ли мародерска "законова" кражба, обект на цяла глава от Наказателния кодекс?!
  • 11 Рошко

    15 0 Отговор
    Jp morgan, или ротшилд или Хайделберг, все тая все през баш евреи трябва да мине
  • 12 иван

    5 0 Отговор
    Е,най-после се видя-мутри и САЩ са едно.Затова са скачали против Социализма; Всичко трябва да се завладее и да е под контрол от тях.
    Голяма заблуда , че финансовият капитал контролира абцолютно всичко.
    Не само ,че го контролира ами и го насочва какво да прави гладния за още пари и власт.Накрая го сваля или убива , ако добие повече влияние.