Last news in Fakti

12 Май, 2021 11:05 3 644 10

"Монбат" купи тyнизийcĸи пpoизвoдитeл нa бaтepии

  • монбат-
  • тунис-
  • батерии

Cтoйнocттa нa cдeлĸaтa нe ce пocoчвa

"Монбат" купи тyнизийcĸи пpoизвoдитeл нa бaтepии - 1
Снимка: БГНЕС

„Монбат“ ще придобие контролен дял от тyнизийcĸия пpoизвoдитeл нa бaтepии Tunisian Company of Batteries NOUR. Това съобщи българската компания чрез БФБ – София.

Решението е взето след обсъждането на резултатите от проведено предварително проучване (due diligence) включващо финансова, техническа и оперативна проверка извършена през 2020 и 2021 година, както и на направения бизнес план и прогнозен паричен поток.

Финансирането на придобиването се планира да се осъществи със средства от набраната емисия облигации ISIN BG2100023170 и собствени средства.

Cтoйнocттa нa cдeлĸaтa нe ce пocoчвa.

Придобиването на NOUR е в съответствие със стратегическите цели на „Монбат“ за създаването на собствена производствена база и разширяване на пазарното присъствие в Северна Африка и Близкия Изток в това число, но не само Тунис, Алжир, Либия.

Съветът на директорите одобри предложения от оперативния екип Договор за покупка на акции. Договорът предвижда „Монбат“ да придобие общо до 720 000 броя акции с право на глас или 60% от капитала на Tunisian Company of Batteries NOUR.

Транзакцията по придобиването ще се осъществи на два етапа като първо ще бъдат придобити и платени акциите от уговорената в договора цена представляващи 23% от капитала на NOUR, а останалите 37% ще бъдат придобити и платени в срок до 31.12.2021.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорец

    16 14 Отговор
    Така или иначе акумулаторите им не стават.
  • 2 ЯНКУЛОВ

    30 5 Отговор
    Браво на MONBAT една от малкото български фирми работещи на световния пазар.Ако не са такива като трях ще сме просто един консуматор...
    Пожелавам им само да вървят напред и нагоре...

    Коментиран от #3, #5

  • 3 гост

    15 11 Отговор

    До коментар #2 от "ЯНКУЛОВ":

    А работниците им с десетки единици олово в кръвта !!!!!!!!!С МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ !!!! Потенциални клиенти на фирмите ПОСЛЕДНА ГРИЖА !!!!!НЕЩАСТНИЦИ КРАДЛИВИ !!!!!

    Коментиран от #4

  • 4 ЯНКУЛОВ

    13 6 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Каква заплата взимат?Предполагам сте запознат лично щом с такава убеденост казвате че заплатите са ниски.Тези акломулатори все някъде трябва да се произвеждат защо да не се взимат заплати в България а не в Китай?Сигурен съм че никой не работи там насила,ако на някой не му харесва може да напусне.
  • 5 Още въпроси

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "ЯНКУЛОВ":

    Този, който си бе намислил ,
    да им прибере бизнеса ,
    къде е сега?
  • 6 Васил

    8 6 Отговор
    Акумулаторите са им първокласен боклук даже и в гаранционният срок не изкарват.

    Коментиран от #7

  • 7 Jeep

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Васил":

    Cлучвaло ми cе е дa купувaм техни, но от може би 5 или 6, caмо един не доживя вторaтa cи годишнинa. Не ca толковa зле, но cи е руcкa рулеткa.

    Коментиран от #8

  • 8 Порно

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Jeep":

    Един акумулатор ако не устиска 5 години и 100 000 км , не ми го хвали.
  • 9 йихугуъуъ

    2 0 Отговор
    тия гадове отровиха земята ни
  • 10 минчо

    1 0 Отговор
    рафинерията за розово масло е купина от уганда,а лавандулата е купена от заир.............