Last news in Fakti

10 Юли, 2021 08:55 2 346 13

Румен Радев пред „Гугъл“ и „Амазон“: Ще насърчим компаниите, които инвестират в развитието на човешкия капитал

  • румен радев-
  • гугъл-
  • амазон-
  • три морета

Двете компании бяха сред над 400-те участници в международния бизнес форум, който се проведе в рамките на Инициативата „Три морета“

Румен Радев пред „Гугъл“ и „Амазон“: Ще насърчим компаниите, които инвестират в развитието на човешкия капитал - 1

България е готова да насърчи компаниите, които инвестират в развитието на човешкия капитал, да разширят своето присъствие в страната. Това заяви президентът Румен Радев който проведе срещи с представители на технологичните гиганти „Амазон“ и „Гугъл“. Двете компании бяха сред над 400-те участници в международния бизнес форум, който се проведе в рамките на Инициативата „Три морета“.

Ежегодно български младежи заемат призови места на международните олимпиади по математика, физика и компютърна лингвистика и страната ни има за цел да развие среда, в която те да реализират своя талант, посочи президентът. Румен Радев отбеляза и утвърждаването на България като „столица” на информационните технологии в Югоизточна Европа, както и като една от водещите дестинации за развитие на новостартиращи компании, което се оценява от инвеститорите.

Представителите на „Амазон“ и „Гугъл“ поздравиха българския президент за включването на научната и образователната свързаност към приоритетите на Инициативата „Три морета“ и изразиха интерес към развитие на общи проекти. Платформите на „Гугъл”, използвани за организацията на дистанционно обучение в средните училища поради пандемията, вече са доказали своята практичност и отговарят на целите на Инициативата, посочиха от компанията. Дигитализацията на икономиката винаги води до добавена стойност и нови работни места, бе подчертано още на срещата. Обща бе и позицията, че без научна и образователна кохезия в Европа не може да се развива съвременна инфраструктура в региона, нито да се постигне реално социално и икономическо сближаване в Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прадлив

    11 12 Отговор
    Мериканец
  • 2 Даааа

    20 8 Отговор
    Бай Тошо правеше цели проводници, ама правехме и компютри и електроника.Сега само си чешете езиците и правим тор, това е положението
  • 3 русенец

    26 4 Отговор
    То и Гугъл, и Амазон, и Интел идваха в България. Поогледаха се и отидоха Амазон в Румъния, Гугъл в Гърция , а Интел в Западна Европа. Дали ще дойдат пак? Съмнявам се! Времето е пари, а в Бг нищо не се е променило.

    Коментиран от #4

  • 4 Аааа

    17 11 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    Не е точно така, променя се и става по зле...

    Коментиран от #6

  • 5 Gowo

    25 16 Отговор
    Бойко Тиквата падна от власт и инвестициите бележат ръст .Но вече дипломат номер една не е Барба Ганиос за България.Румен Радев успешно проведе страната през време на временното правителство Не бръщолеви глупости и дебелашки шеги като Тиквуций а си върши отговорно работата.

    Коментиран от #7

  • 6 русенец

    13 7 Отговор

    До коментар #4 от "Аааа":

    Е, да! Качествените хора се евакуират, а в Бг остават пенсионерите, берачите на бакър и берачите на рушвети. То фирма се прави с хора, а хора се правят с десетилетия и не винаги се получават добри специалисти.

    Коментиран от #11

  • 7 Аз Човек

    12 18 Отговор

    До коментар #5 от "Gowo":

    По голям Злобар мразещ България има ли от Радев а ти Който пишеш дивотии тук си Огромна Тиква

    Коментиран от #12

  • 8 Чук и Гек

    12 8 Отговор
    Голяма предизборна пропаганда е този фором! 5 години никой и сега 1 ден преди съдбоносния вот 400 соросоида пристигнаха да му правят рейтинг!
  • 9 карамфила

    10 14 Отговор
    Този наш прездент настина гори отжелание да ни продаде за жълти стотинки.
  • 10 Сърп и чук

    12 7 Отговор
    Уж агент на Кремал, а вместо да покани тук Аерофлот, Карандаш и Масковская газета - Гугел, Амазон, Джендар и разни упадъчни течения!?
  • 11 карамфила

    14 3 Отговор

    До коментар #6 от "русенец":

    Попитали един Швейцарец защо държавата му е на първо място по всичко,дори и по шоколад,когато нямат почти никакви природни ресурси и той отговорил "Хората на Швейцария са най важния и скъп материал който имаме и ние нвестираме всичко в него"В България нямаме нито в какво да инвестираме нито материала.
  • 12 Уууууууууу

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Аз Човек":

    ТЯ ТИКВАТА Е САМО ЕДНА ,БАНКЯНСКА КУХА И БЕЗ СЕМКИ
  • 13 !!!?

    1 1 Отговор
    Радев кацна на Боковия !!!?