5 Август, 2021 05:48 4 130 11

Туширано е напрежението във ВМЗ - Сопот

  • вмз-сопот-
  • кирил петков-
  • напрежение

Няколко държавни фирми ще бъдат извадени Държавната консолидационна компания (ДКК) и прехвърлени на директно подчинение на министерства

Туширано е напрежението във ВМЗ - Сопот - 1
Снимка: БГНЕС

Няколко държавни фирми ще бъдат извадени Държавната консолидационна компания (ДКК) и прехвърлени на директно подчинение на министерства, предаде БНР.

Служебният министър на икономиката Кирил Петков е предложил "Монтажи", "Еко Антрацит" и "Екоинженеринг РМ", които сега са под шапката на ДКК, да преминат съответно към Министерството на икономиката и към Министерството на околната среда и водите. А язовирите, чийто ремонт се финансира през ДКК, да преминат към Министерството на земеделието, тъй като съоръженията са предимно напоителни.

Докладите са били приети на вчерашното заседание на кабинета.

Преструктурирането на ДКК цели да спре безконтролното изразходване на средства от Бюджета, коментира служебният министър на икономиката и обясни, че целта е да се спре източването на държавните пари:

"Стъпаловидни структури с шапки-компании са били най-добрата предпоставка за реално изтичане на нашите средства".

Туширано е напрежението във ВМЗ - Сопот. В четвъртък изтича срокът за конкурс на новото ръководство на ДКК, което няма да закрива ВМЗ. Петков каза, че ако има повече време пред служебното правителство, би прехвърлил предприятието към Министерството на икономиката. И още нещо - би закрил самата ДКК:

"И ще вкарам целия си екип, колкото и да е нужно, да обясним на следващия министър какво трябва да се направи според нас".


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хурко

    37 0 Отговор
    Спретнете я малко тая държавичка. Една педя земя с една шепа хора и все батак до батака.
  • 2 Хааа

    6 39 Отговор
    Тоя се чуди още каква далавера да направи. Прав е Румбата да иска ареста му.

    Коментиран от #3, #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Браво

    29 3 Отговор
    Мачкай Траволта, мачкай грабливата пасмина.
  • 5 Сатъра на Хана

    14 2 Отговор
    Абе всичко добре , Ама в момента , в тая Държава наречена България всяка сутрин 6 милиона Българи започвате деня си с въпроса който всяка сутрин си задават и Годжи и Балета
    ...... "Шефа Дългия , много ли кокаин смърка снощи ?" :)))

    Коментиран от #7

  • 6 Последния Софиянец

    15 1 Отговор
    Браво Кирчо!Спря поредното точене на народни пари.
  • 7 държана тайна

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сатъра на Хана":

    Това е "секретно" Гешев ще се сезира ,а и засягаш интересите на ВОЖДА и ЦРУ .
  • 8 някой

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хааа":

    Напротив, човека се чуди от коя задкулисна далавера да ни отърве по-напред. Защото където и да разрови, вони. Поздравявам го за решителните и адекватни действия!
  • 9 Видял

    0 9 Отговор
    Той и Боко в началото беше борец и всички го хвалеха.А този борец сега защитава и назначава хора на ДБ в управлението.Скрита лимонка си е Кирето.
  • 10 незнайко

    4 0 Отговор
    Браво има логика и ако се действа правилно полека лека нещата ще се случват . Браво на Кирил Петков .
  • 11 Ами

    3 0 Отговор
    закрийте я тази ДКК,защото след вас никой няма да си мръдне пръста и пак ще има теч.Вие имате хъс да работите и се виждат резултатите.Но другите стояха само по бюрата ден да мине друг да дойде.