Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 22:11 3 323 15

Явор Колев е новият директор „ИТ и киберсигурност“ на "Лев инс"

  • явор колев-
  • лев инс

Явор Колев е носител на множество награди от български и международни институции

Явор Колев е новият директор „ИТ и киберсигурност“ на "Лев инс" - 1
Снимка: Лев Инс

Явор Колев се присъедини към екипа на Лев Инс като ръководител на дирекция „Информационни технологии и киберсигурност”. Това съобщиха от българската застрахователна компания.

Той е международен експерт по киберсигурност и противодействието на киберпрестъпността. Явор Колев има 25-годишен опит в борбата с организираната и високотехнологичната престъпност. Той е създател на структурите за противодействие на кибирпрестъпността в България, като близо 15 години е техен ръководител, както в МВР така и в ДАНС.

От 2019 г. е определен за Национален координатор по киберсигурността и Секретар на Съвета по киберсигурност при МС на Република България. Преминал е множество специализации в областта на киберпрестъпността, електронните доказателства и международното сътрудничество в областта на правоохраната. Автор е на методологии за разследване на престъпления срещу авторските права в сферата на телекомуникациите и софтуерното пиратство, както и за преследване на извършителите на кибер престъпления.

„За мен е чест и удоволствие да съм част от Лев Инс. Безспорно това е най-развитата застрахователна компания в сферата на киберсигурността у нас. Вярвам, че с моя опит и познания ще допринеса още повече за развитието и сигурността на най-големия застраховател в България”, заяви Колев при представянето си пред служителите на компанията.

Явор Колев е носител на множество награди от български и международни институции.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да знаете че

    11 1 Отговор
    в един момент искуствения интелект ще завладее света
  • 2 Васил от Льонеберя

    26 3 Отговор
    Кво стана с Трактора бе, колко откуп даде на Мутрата
  • 3 честен ционист

    29 2 Отговор
    Тоя ли бре, дето 2006г като му кажеха торент тракър и гледаше като попикан..
  • 4 3344

    14 2 Отговор
    Много глупав избор, едва ли ще се задържи.
  • 5 Бай Гейц

    22 2 Отговор
    Явор има 25 години опит на бЮро ,да щипе колежките по процесорите ...
  • 6 мой

    20 3 Отговор
    Тркатора, маргините, маджо, пашата, доган, шиши, тимаджиите... все креатури които благоденстваха по времето на крадливия селяк от Банкя.
  • 7 Хъх

    16 2 Отговор
    Странен избор за работодател!?!

    Коментиран от #12

  • 8 Шошко

    3 7 Отговор
    А знаете ли кой е собственика на Лев Инс ? Дали не беше дубаеца 😉....?

    Коментиран от #11

  • 9 Тоталитаризъм на макс

    9 0 Отговор
    Главният прокурор Иван Гешев поръчва убийства!
  • 10 Сатана

    13 1 Отговор
    Ченгето Явор Колев е трябвало да подпише докумен ,че няма да заема същата позиция в частна фирма като тази на която е бил преди.Държавата е платила разходите по обучението на Колев от нашите данъци.А той сега осребрява своята професионална подготовка в частна фирма.Що за дебилизъм?

    Коментиран от #13

  • 11 Зайко Байко многознайко

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Шошко":

    Алексей Петров-Трактора ! това е собственикът на "Лев Инс" никакъв Шиши-Пеевски. Чудя се още ,че не е освиткал Тиквата от Банкя!?!🤔🙄😔😡
  • 12 фалшив

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хъх":

    По-странен избор за работник!
  • 13 блаблабла

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Сатана":

    хахаха тоя за 20-30 години неможа да хване един хакер сърварите на държавата са като разграден двор супер некадърник не опази нито НАП ни то Търговския регистър нито МОН нито нищо просто едно ченге дето му търсят работа но какво се чудите например МОН всичките им софтуери са с бази данни на ACCESS най слабата база дето едно хлапе в 8 ми клас ще я отвори няма ORACLE няма SQL бази няма нищо едни яки пари се трошат за слаб софтуер и яко крадене - по запознатите знаят за какво става въпрос ама иначе на Явката торентите му виновни

    Коментиран от #14

  • 14 Комбайна

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "блаблабла":

    Абсолютно вярно, тоя е най-големия и най-невежия некадърник, на този пост... Ама Трактора ще ползува връзките и познанствата му, не му трябва борец с хакерите.
  • 15 истината

    1 0 Отговор
    ТОЯ И ПРЕДИ Е РАБОТИЛ ЗА МАФИЯТА ,ЗАТОВА СЕГА СИ ГО ПРИБИРАТ - ЗА БЛАГОДАРНОСТ.