Last news in Fakti

22 Октомври, 2021 13:41 7 380 12

Ще се стигне ли до фалити на бензиностанции?!

  • малки бензиностанции-
  • горива-
  • фалит

Малките бензиностанции настояват да имат правото да сключват директни договори с доставчиците

Ще се стигне ли до фалити на бензиностанции?! - 1
Снимка: БГНЕС

Малките бензиностанции в страната се опасяват от фалити заради големите разходи. Доставните цени на горивата, които купуваме, са продажните цени на по-големите вериги. Още повече, че те правят и допълнителни отстъпки. Как ние да оцелеем, попита Дойчин Лазаров от Националното сдружение на малките и средните бензиностанции.

За тях един път в месеца се сменят цените при доставчика, а при по-малките бензиностанции това се случва при всяка една доставка, каза той. Лазаров заяви, че печалбата им е 3 стотинки. Целта е да ни унищожат от пазара, заяви той.

Малките бензиностанции настояват да имат правото да сключват директни договори с доставчиците, за да имат по-големи отстъпки.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислещ

    49 3 Отговор
    Нищо не разбрах...Къпувате бензина на 2.39 (Толкова е в момента на Шел) и го продавате не 2.24 (Толкова е в момента на малката бензиностанция до мен)? Защо ли не ми се връзва?
  • 2 КЛЕК БЕНЗИН ШОП

    41 6 Отговор
    ....ТОВА ДА ФАЛИРА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ ЩЕ Е СВЕТОВЕНО ПОСТИЖЕНИЕ В ПЕТРОЛНАТА ИНДУСТРИЯ ПО СВЕТА И У НАС😀😀АМИН
  • 3 Селянин

    36 10 Отговор
    Малките бензиностанции са алхимици, винаги могат да свалят разходите, но какво ще правим ние, зареждащите от тях, като ни се сдухат талигите.

    Коментиран от #11

  • 4 Филоспедист

    22 6 Отговор
    Абе ще ми кацнете на седалката вие!
  • 5 Не ние

    22 9 Отговор
    всички ще фалираме след изборите, дотогава ще сме на изкуствено дишане...
  • 6 Го4о

    11 31 Отговор
    Фалити не но РАЗГРАБВАНЕ ще има напролет, ако Радев продължи да ни ограбва!
  • 7 Alabala

    14 4 Отговор
    Малките бензиностанции да си повишат качеството на горивото и у
    слугите първо.Не да ми караштисват горивото и да изглеждат като свърталища, ами да започнат истинска битка за клиенти.Това е пазарната икономика.Всеки е зареждал на малка бензиностанция и знае, че нямат чисти тоалетни, не могат един свестен сандвич да предложат, а после плачат.
  • 8 Истина

    2 1 Отговор
    С некачествен бензин строяха жилища и няма кой да им ги купи, защото ги продават на цени като за София. Не стига, ще заолати малки и искат, и сега трябва обратно бою да си ги праща на село кебеф в двора, а тук на коридорахихи
  • 9 Гост

    2 1 Отговор
    Тя била права алерголожката доктор. Не се притеснявай. Имащите са по болни. А на държавни жикища здрави. Не мислят за ремонти, че някой многократно ще ги наводни, опожари.. И т н. Бъдете здрави. Човек като е здрав е богат.
  • 10 Истината

    6 2 Отговор
    Ами как да сте на пелачба, като нито горивото го бива, нито стестявате. Искате печалби, като на големите бензиностанции ама не предлагате и половината качество. И друго... В Германия собственика си отваря бензиностанцията и той си я затваря. Тук почти на всяка бензиностанция има поне 2-3 работника... Мммм къде е логиката
  • 11 geco

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Селянин":

    Въобще не си наясно със ситуацията.В момента има такъв контрол,че едва ли някой ще вземе да ,,лекува,, горивата.При малките бензиностанции контрола е много по засилен отколкото при ГОЛЕМИТЕ вериги.Да не говоря колко пъти сменяха системите-знае се колко литра получаваш,колко продаваш,откъде го получаваш и наличноста в момента.
  • 12 Малки Бензиностанции!! Вътре седи

    3 1 Отговор
    Служителя, като директор, жени жофьорки се чудят, как да си налеят горивото!! Отвътре оня гледа и се смее! Чака да му донесат парите! Фалирайте, какво толкова!! Фалираха много! Тези, които Работят няма да фалират!