Last news in Fakti

11 Декември, 2021 12:07 1 689 6

Васил Симов представи "Книга за Борсата"

  • васил симов-
  • софийска стокова борса-
  • книга-
  • представяне

Поради политическата криза пазарът през тази година буксува на по-малки обороти, заяви изпълнителният директор на Софийската стокова борса

"Прозрачност в търговията и пълен неутралитет на институцията борса, както от страна на държавата така и от страна на частния бизнес са принципите, които успяхме да устоим за 30 години".

Това обяви за ФАКТИ изп.директор на Софийската стокова борса Васил Симов при представянето на книгата му "Книга на Борсата".

Първата сделка през 1991 г. бе за шоколад, спомня си Симов,а през годините сме имали много проблеми свързани с отстояване в независимост на институцията борса и да докажем неутралитет си по време на борсовата търговия.

"Книга за болката. Книга за борсата. В годините някои от политиците много са ни пречили за да окажат натиск върху някои сделки,но след приемането в двата закона за борсовата търговия през 95 96 година улесниха и регулирана дейността ни", продължи той.

И допълни: "Борсата е огледало на икономиката в една страна, а тази година бе тежка за борсовата търговия, предвид проведените три парламентарни избори. Търговията се сви и се реализираха малки обеми. Оборотите спаднаха, а ние искаме да има големи оборати в търгуването".

Според него някои стоки са достигнали рекордно високи цени от порядъка на 40-50%, които е било изненада дори и за него. Примерно зърнените култури - поради по-голямото търсене от предлагането.

Поради политическата криза пазарът през тази година буксува на по-малки обарати, завърши Васил Симов.

Записа: Сребрина ГАДЖЕВА


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 "Книга за Борисов"

    2 0 Отговор
    ще има повече читатели.Чакаме писателят Б.Рашков да я издаде до пролетта най-късно..
  • 2 Ивайло

    7 0 Отговор
    Един от не сменяемите мошеници на прехода. Колко обществени поръчки бяха прескочени и наредени през борсата! Може би трябва да е описано в книгата? А дали е влкючил в книгата как работи и смазва корупционната машина арбитража към борсата?

    Коментиран от #6

  • 3 1929

    1 0 Отговор
    И 2022 са посестрими, задава се пазарен БУУМММ!
  • 4 Перо

    9 0 Отговор
    Каква борса, каква независимост,при мутренска, картелна икономика! Кои фирми са листвани на Софииската стокова борса?
  • 5 Borsalino

    4 0 Отговор
    Тази борса си е касичка на управляващите, Симов да си изкара и хонорис кауза, че за друго без да плаща не може!
  • 6 Няма такава държава !

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ивайло":

    Агентите на ДС са вечни в кочината.Та и тоя "убавец",който е и директор в банката на Цветелина Бориславова.Това си е конфликт на интереси,но всички по веригата лапат и си затворят очите.