Last news in Fakti

15 Декември, 2021 06:11 1 178 6

Румен Гълъбинов: Поне два месеца ще коригираме забележките по Плана

  • румен гълъбинов-
  • план за възстановяване-
  • икономика-
  • бизнес

Можем да си поставим за цел поне с 10% да намаляваме течовете от корупция всяка година, заяви икономистът

Румен Гълъбинов: Поне два месеца ще коригираме забележките по Плана - 1
Снимка: БГНЕС

"Можем да си поставим за цел поне с 10% да намаляваме течовете от корупция всяка година".

Това заяви пред NOVA NEWS икономистът Румен Гълъбинов.

За него икономиите от капиталови разходи са довели до плюс в бюджета. "Имаме лимит по глобалната програма за около 2 млн. евро и можем да емитираме облигация, а благодарение на кредитния рейтинг, който е добър, можем да вземем на изгодни условия еврозаем. Необходима повече данъчна събираемост" подчерта той.

Експертът спомена, че зеленият сертификат е практика в ЕС. "Добре е да мотивираме хората колкото се може повече. Както на работното си място, така и в хотелите. Кампанията да е по-добре организирана. Няма полза да затваряме икономиката с локдаун. Където работодател е държавата, може да го въведе като административна мярка", предложи той.

По думите му във фирмите може да се постигне съгласие по-голямата част от хората да се ваксинират без да е принудително.

Относно Плана за възстановяване той сподели, че поправката му ще отнеме време. "Закъсняхме с изпращането му, а забележките по него не са малки. За да ги отстраним ще са ни нужни поне 2 месеца. От средата на следващата година е реалистично да получим първите плащания по първите одобрени проекти", коментира Гълъбинов. И допълни, че по въпроса за зелената сделка са необходими преговори.

"Принудени сме да преговаряме. Трябва да посочим с какви мощности смятаме да заместим въглищата. Вероятно атомната енергия също ще бъде призната за транзишън енергия", посочи икономистът.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5577

    12 1 Отговор
    Нищо неможете да коригирате, докато не отговорите на въпроса КОЙ. Киро лъжеца не върви да ходи при Урсула. Радев в свободен текст един път го видяхме на диспута и след това две седмици се поправяше от съветниците си какво е искал да каже. Смисъла на статията е да дадете отговор КОЙ.
  • 2 Пич

    10 2 Отговор
    Вие , некадърници , шест месеца го умазвахте , в резултат - нещо , от което щяха да се срамуват и в Зимбабве...!!! Сега - за два месеца щели да го оправят...!!! Алоу , дечурлигата ...!!! Викнете някой чичко , ще ви научи как се прави , а и шоколад може да ви почерпи...
  • 3 Фен

    10 1 Отговор
    Е те след два месеца пак ще го върнат! Той харвардският ПУЦ докато се понаучи, и ще бъде изхвърлен с камъни..
  • 4 Реалист

    1 4 Отговор
    Какви два месеца, сигурно ще ви трябват поне 2 години. Още 10 години няма да ви стигнат да оправите само наследството на Тиквата
  • 5 За протокола

    3 0 Отговор
    Не може и агнето да е сито и вълкът да е цял.
    От Европа искат реални действия и реформи а не манкиране. Да, но реалните действия ще засегнат тези, които сложиха тези смешници на власт и ще попречат на "усвояването" на милиардите от "нашите фирми" и структури.
    Сега ще има ново умуване как да бъде надхитрена и омаяна Европа за да отвори кранчето, защото иначе цялото упражнение с "революцията" губи смисъл и "честните и почтените" ще започнат да се разбягват като пилци.
  • 6 БоБо

    4 0 Отговор
    Без парите от плана бюджета няма да може да се върже без огромни кредити. Да му мислят децата и внуците.
    Като се прибавят и новите шокови цени на тока, парното и всички стоки и услуги, ние пък трябва да започваме да се готвим за Радева зима.
    Май тичаме към поредната национална катастрофа.
    Всички дружно да благодарим на Радев и служебните му некадърници-съучастници, част от които са и в новия кабинет.