Last news in Fakti

22 Декември, 2021 10:30 2 682 21

КЗП проверява намеренията на мобилните оператори за вдигане на цените

  • комисия за защита на потребителите

Проверката има за цел да установи дали планираните промени биха били в съответствие с клаузите в конкретните договори и с одобрените общи условия

КЗП проверява намеренията на мобилните оператори за вдигане на цените - 1
Снимка: БГНЕС

Комисията за защита на потребителите извършва проверка на обявените намерения на мобилни оператори за повишаване на цените на телекомуникационните услуги по действащи договори с потребители. Проверката има за цел да установи дали планираните промени биха били в съответствие с клаузите в конкретните договори и с одобрените общи условия. Комисията поверява и коректността на представянето на новите параметри, периода и обхвата на прилагане.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колко?

    27 0 Отговор
    Колко правят с надписване на сметки?
  • 2 един от многото

    29 1 Отговор
    А банките с новогодишната сурвачка , няма ли да провери тази комисия? Или комисията е комисия за защита на печалбарите!
  • 3 Гост

    11 0 Отговор
    Аз за телефона имам 20 лв на месец. Като не стигат за 8 ГБ нет и неограничени разговори, ще сменя плана с 1 ГБ нет и 150 мин разговори.

    Коментиран от #19

  • 4 user

    28 1 Отговор
    Тази КЗК нищо не прави. От години има картел при мобилните оператори. Ако им погледнеш цените на плановете са все едни и същи, но с други имена. В момента няма кой да спре никой да съдере кожата на този изпростял народ. Банките вдигат таксите с много при теглене от банкомати и поддръжка на разплащателни средства. Задържат умишлено цената на тока за битовите потребители заради страх. Бизнесът и ЕРП-та в момента плащат сметката, скоро и българинът и то с лихвите. А ченгетата, олигархията и ДС агентите в момента си назначават тяхните хора на възлови държавни позиции и си възтановяват контрабандните канали и ДДС схемите. Нищо добро не чака държавта и този народ, но си го заслужава!
  • 5 Behemoth

    25 0 Отговор
    Всичко е точно бе...те тия договори са като роман на Достоевски с дребен шрифт ...няма начин ,да няма начин...
  • 6 Маргаритката

    20 1 Отговор
    Пак се напъва, но едно е сигурно, а то е , че планината пак ще се напъне и ще роди мишка...
  • 7 гост

    22 1 Отговор
    Операторите си имат адвокати , на които им се плаща достатъчно за да предвидят такива неща и да ги вкарат в най-ситния шрифт , дето никой никога няма да го прочете , но е подписал !! Така че не се надявайте на "проверки" ! Те още не могат да преживеят , че ги накараха да махнат роуминга , те щели да ги проверяват за вдигане на цени !! Че това е първата работа на всяка компания , да си предвиди в договорите защита от инфлация и възможност за корекция на цените !! Да му мислят тия дето скоро са предподписали , за тия дето скоро им изтичат договорите може да се надяват на някакъв пазарлък в офисите , другите да се благодарят , че само 4-5 % ще е увеличението !
  • 8 НЯКОЙ

    17 1 Отговор
    Мафията в мобилните оператори атакува преди празниците, като вгорчава живота на хората, за да ги настрои срещу новата власт! Обикновено тези неща се правят в началото на следващата година, на базата на анализ на предходната! Причината е ясна - като не могат да направят нищо на новата власт, правят го на беззащитните граждани чрез тормоз и рекет, така че да се обърнат срещу властта! Негодниците си остават негодници, особено в опозиция! Вие ни тормозите, а ние ви МРАЗИМ! Ще ви МРАЗИМ още повече през Новата 2022 г.!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    20 1 Отговор
    КЗП само проверки правят, но няма нито глоби да алчните "инвеститори", нито справедливи цени за народа. КЗП или са некадърни или корумпирани.
  • 11 коко

    23 0 Отговор
    Малко са закъснели - вчера получих SMS че таксите за услугата ми се вдигат с 5 % и ще бъдат добавени към следващата ми фактура ! Ма не та питат искаш ли не искаш ли можеш ли не можеш ли Таааааа тея КЗП ще правят нещо като след дъжд качулка - АМА както всичко което се случва в нашата територия !
  • 12 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    19 0 Отговор
    Ами банките, кога ще ги глобят?. От няколко години е криза, а банковите такси излетяха да небето, също и печалбите на банките. А народа все овече обеднява. Тъкмо пенсиите станаха нормални и ЦЕНИТЕ ЕКСПЛОАДИРАХА.
  • 13 Гостенин

    23 0 Отговор
    В Италия цените падат,вБг се дигат. 50гб неогр.разговори към всички 8е на месец
  • 14 Русенец

    14 0 Отговор
    А парното кога? Този отоплителен сезон половината дни са в ремонти и седим на студено, но пък сметката ми пак си е все едно не съм спирал радиаторите.
  • 15 Имититаме дейност....

    14 0 Отговор
    Пазим си службата.
  • 16 Кремък

    20 0 Отговор
    Глобете ги един милиард евро за картелно поведение.Банките също.Ама не сме Италия,а комисията е съставена от третополовипродажници.
  • 17 Кмитева

    13 0 Отговор
    Да. Вчера получих коледен СМС, как щели да си повишат цените по плановете с 5 процента, че да можели да доставят качествени услуги. Ей, нагли хора. Няма ли кой да ги спре тези?
  • 18 натегач

    4 0 Отговор
    още ли не е стегнал куфарите? Време е за промяна.
  • 19 Pete

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    С UK , карта я карам с £10 на месец, 2GB
    Не са ми нужни тези картелни лапачи.
  • 20 Недоволен

    2 0 Отговор
    Маргаритов и сие нищо не свършиха за потребителите години, сега зор, че да не ги изчегъртат. Да подсигурят следващата петилетка, пък после пак дълбок сън.
  • 21 Васил

    1 0 Отговор
    А кога ще проверите банките и застрахователите или пак има чадъри а може би шатри?