Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Юли, 2022 10:41 8 068 74

Унгария ще купува газ от Русия

  • виктор орбан-
  • газ-
  • унгария-
  • русия-
  • покупка

Стратегията за санкции на Брюксел се провали

Унгария ще купува газ от Русия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Унгария очаква да закупи допълнителни 700 милиона кубически метра газ от Русия. "Водим преговори с руснаците за закупуване на газ в размер на допълнителни 700 милиона кубически метра. Мисля, че можем да постигнем това споразумение през лятото. И тогава ще бъдем напълно добре", каза премиерът Виктор Орбан пред радио Kossuth.

Орбан отбеляза още, че стратегията за санкции на Брюксел се е провалила и трябва да бъде променена. В противен случай, смята унгарският премиер, трябва да очакваме военна икономика в цяла Европа. "Санкциите и доставката на оръжия не водят до резултат. Хората обикновено не ходят да гасят пожари с огнехвъргачки", добави той.

Още новини от Украйна

Новата стратегия според него трябва да се стреми към мирни преговори, а САЩ да ги водят с Русия, тъй като те финансират конфликта.

В края на септември миналата година Будапеща и Москва подписаха договор, който предвижда доставка на 4,5 милиарда кубически метра газ годишно за 15 години.

Въпреки това, в средата на юли, на фона на значителното увеличение на цените на електроенергията и газа в Европа, унгарското правителство обяви извънредно положение в енергийния сектор. Пакетът включва 7 мерки: увеличаване на производството на газ от 1 до 2 милиарда кубически метра, намиране на допълнителни 700 милиона кубически метра за запълване на хранилища, забрана за износ на енергия и дърва за огрев, увеличаване на производството на въглища, ускоряване на рестартирането на въглищната електроцентрала Matra, удължаване на живота на атомната електроцентрала Paks "и съкращения в преференциалната програма за сметки за комунални услуги.

Унгарският външен министър Петер Сиярто посети Москва миналата седмица, за да обсъди допълнителни покупки на газ и сътрудничество в ядрената енергетика с вицепремиера Александър Новак.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 104 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОРБАН

    152 17 Отговор
    А БЪЛГАРИЯ КОГА?

    Коментиран от #13

  • 2 Зззз

    116 16 Отговор
    Орбан да не го хакнат с някоя отровичка от ЦРУ, та да обвинят Путин.

    Коментиран от #57

  • 3 Точно така да

    16 171 Отговор
    Туй момче твърдо повтаря опорките на путлер..нищо чудно че иска чиста раса и той..
  • 4 ДФГГ

    173 19 Отговор
    А НИЕ СМЕ СЛУГИНАЖ НА СОРОС И СТРАДАМЕ ЗАРАДИ ПРОДАЖНИТЕ НИ УПРАВЛЯВАЩИ
  • 5 Българин

    21 123 Отговор
    То и ние ще купим газ от Русия,но не това е въпросът,а в това, че руският газ е по скъп от азерския.... защо бедна България да плаща по скъпо . Руснаците ако искат да продават,да са конкурентноспосбни

    Коментиран от #69

  • 6 Пич

    151 12 Отговор
    Е да , но в Унгария нямат ПРОСТО , което се прави на умно !!!

    Коментиран от #10

  • 7 Защо Унгария може

    125 12 Отговор
    А България не може
    Чакам сериозни и убедителни аргументи а не общи приказки

    Коментиран от #18

  • 8 Бай Яни

    14 107 Отговор
    Смешници,пак руски теолове тролят и се опитват на интересни да се правят,никой нормален човек вече невярва на подобни новинки платени от московското блато.

    Коментиран от #14, #47

  • 9 Предложение

    126 9 Отговор
    Браво Орбане. Предлагам да му дадем българско гражданство. И понеже вече имаме прецедент премиер да ни е човек с двойно гражданство, да направим Орбан премиер и на България!
  • 10 Зззз

    91 8 Отговор

    До коментар #6 от "Пич":

    Този Харвард е по зле и от Пожарникарския в Симеоново!
  • 11 Бай орбан от Дунава

    13 113 Отговор
    Хубавото е че от унгарския плъх не зависи нищо във Европа и във света включително..живеят си във някакъв унгарски резерват за индианци буквално със лъкове и стрели и се залъгват със някакви легенди за унгарските валкирий
    като във доброто старо време

    Коментиран от #17

  • 12 Евроатлантик

    15 109 Отговор
    Унагрия вън от ЕС в такъв случай!!! Щом предавават европеските ценности това заслужават!!!

    Коментиран от #16, #44, #45

  • 13 1957

    51 8 Отговор

    До коментар #1 от "ОРБАН":

    Когато този в памперса разреши.
  • 14 Зззз

    94 12 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Яни":

    Мисля ,че вече никой не вярва на ФАЩ и ЕС. Такива като тебе са последните мохикани, но и на тях ФАЩ им видя сметката.

    Коментиран от #35, #41

  • 15 Жоро

    13 79 Отговор
    Унгария май ще трябва да връщат последния транш от ЕС за 4.5млрд евро това ми се струва на мене.
  • 16 Зевзека

    73 8 Отговор

    До коментар #12 от "Евроатлантик":

    Друго си е да е Ню Йорк, меката на маймунската шарка, а? Ех евроценителю, на маймуни ви се ще да ни обърнете. Но все пак Дарвин е рекъл, че маймуната е станала човек, не обратното. Макар че ЕС може много скоро да докаже че Дарвин е грешал и човекът може да стане маймуна.
  • 17 нормално

    10 67 Отговор

    До коментар #11 от "Бай орбан от Дунава":

    унгарците се преселват в Европа от Азия, нормално е да подкрепят азиатците. Ние сме си били в Европа ,но една част от нас също идва от Азия,тази част у нас са познати като русофили, нормално е те също да подкрепят азиатците

    Коментиран от #22

  • 18 Бай Яни

    12 65 Отговор

    До коментар #7 от "Защо Унгария може":

    А защо от няколко години някой се опитват да добиваме от собствените си газови находища,но прорусските политици и дума не дават за това да се говори и коментира. Защо пък и да незакупим ядрено гориво за АЕЦ ,ножем и от Франция,пък и от Япония,но пак зареваха в парламента Йоккк,сакъъън,рОсското е най доброто.

    Коментиран от #26, #27, #42, #59

  • 19 читател

    15 65 Отговор
    Орбан се прави на тарикат, ама да не изяде дървото от САЩ и ЕС.
  • 20 1111

    79 8 Отговор
    Реално няма евр. съюз. Върви се към юридически разпад и това устройва напълно сащ и най-вече британите, които изжлежда печелят надмощие по отношение на битката за лидерство на европейския континент. Европа беше разбита отвътре - от нейните продажни елити.

    Коментиран от #23, #28

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Зевзека

    59 8 Отговор

    До коментар #17 от "нормално":

    Ок. Явно си учил българска история в някое неделно американско училище. Я да те питам като си такъв умнокрасив, Аспарух русофил ли е бил? ;-))) А от кой род е великия Симеон I, Синът на Борис поскръстителя? Давай да видим на какво ви учат в неделните училища в чужбината, та сте толкова боси и голи по история?

    Коментиран от #46

  • 23 Зевзека

    48 6 Отговор

    До коментар #20 от "1111":

    Кажи си го направо, от Брюксел и малоумниците там.
  • 24 Какъв точно е проблема

    69 7 Отговор
    Защо да не купуват. Те и германците купуват руски газ като луди. И затова ореваха света, когато заради ината им за турбините потоците газ от Русия намаляха. Пък и няма забрана от ЕС институциите за покупка на газ от Руската федерация.
  • 25 Българин🇧🇬

    74 7 Отговор
    Виктор Орбан е патриот мисли за държавата си, а соросоидите ПП-ДБ мислят за интересите на Брюксел и Вашингтон не за българските интреси.
  • 26 Приемам

    37 5 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Яни":

    Донякъде твоите аргументи но последните 12 години имаме само про-американски правителства какво им пречеше да направят нещата които предлагаш
  • 27 Зевзека

    57 4 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Яни":

    Бай Яни, това от Янки ли е съкратено? Отговарям ва въпроса ти, защото не искаме да си отровим плодородната Добруджа, която ни изхранва. Не искаме да отровим 1/3 от водите си. И всичко това за да може Шел чрез дъщерната си компания да ограби находищата на газ и после да остави след себе си отрова. Но пък янките това ги устройва. Като нямаме жито ще купуваме от новото на Украйна, генно модифицирано от Монсанто. А вода като нямаме, ще се молим на колене на тоя и оня. Ей за това не даваме да пипат никакви находища. И за това ще направим гражданска война ако пробвате да сондирате. Да ви е ясно.

    Коментиран от #48

  • 28 А не

    13 49 Отговор

    До коментар #20 от "1111":

    Твърдо НЕ отново под руски ботуш. Предпочитам България до европейски страни отколкото до Русия . Дано никога повече не се повтори този кошмар. И едва ли младите, бъдещето на България биха искали да живеят като севернокорейци... Няма свобода,има вечерен час,има казарма, това значи, че ще работиш безплатно две години и ще ставаш всяка сутрин в 5 часа,ленински съботници, това значи ще работиш безплатно в събота.манифестации, това значи ще махаш с едни червени знаменца като гламав по улиците..... Не На Руски Ботуш

    Коментиран от #34, #38, #53, #58, #61

  • 29 Има

    24 5 Отговор
    и умни !
  • 30 Да си припомним

    26 5 Отговор
    Че в един тежък за България момент нашите управници са поканили Хан Крум да дойде да управлява държавата който е дошъл от днешните унгарски земи
    Крум наистина стабилизира държавата няма да навлизам в подробности и сега можем да направим нещо подобно
  • 31 Философа

    40 5 Отговор
    Как се разбра, че един дървник е лоялен на народа и държавата си еми като не се съобразвява с желанията на империалистите в Брюксел които са лоялни на САЩ!
  • 32 КОНТРАТА

    40 4 Отговор
    САЩ имат интрес от продължаващ конфликт в Окрайна. Джоузеф в момента отклонява средства от нац бюджет на САЩ за въоръжаване и доставки на оръжие.
  • 33 А русия ше зема гас от германия

    5 29 Отговор
    А германия ше гори руснаци и от тех ше прави гас😂😂😂😂😂

    Коментиран от #40

  • 34 Младежо

    31 4 Отговор

    До коментар #28 от "А не":

    Кой ти ги разказал тези глупости които си написал аз съм живял в този период и нищо подобно няма от това което си надраскал

    Коментиран от #50, #63

  • 35 Керът

    6 27 Отговор

    До коментар #14 от "Зззз":

    ДрОгарю, намали налко самогона, че едни безаналогови лъжи само ръсиш... а ако пък си и вярваш, леле, какви дефицити ментални проявяваш...

    😂😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂

    Коментиран от #37, #39

  • 36 Студопор

    28 2 Отговор
    Ще ви дойде акъла на всичките малко по малко.
  • 37 Зззз

    34 4 Отговор

    До коментар #35 от "Керът":

    А ти намали белото ,че виждаш Зеления и наш кире докъде се докараха.! Пилците се броят на есен, а есента и зимата ще викаш "тази зима студ на кутийки и глад на филийки, а дано изкарам до пролетта "
  • 38 Ама да!

    17 1 Отговор

    До коментар #28 от "А не":

    Добре е че никой не те пита и такива национални предатели сте една шепа. Лесно ще се справим...

    Коментиран от #52

  • 39 асдаа

    6 2 Отговор

    До коментар #35 от "Керът":

    Щом са безаналогови - значи са цифрови. Тъпунгерите нямат свършване!
  • 40 Дилън Паркър

    15 6 Отговор

    До коментар #33 от "А русия ше зема гас от германия":

    Ще, ще ама за в момента руснаците горят укри. И укрите горят укри. Ей го на, оня ден укрите изпържиха към 40 от своите дето са пленници. Гледах ги. Добре са препържени...
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 асдаа

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Яни":

    Наистина защо Бай Яни? Ми защото това не нещо което да се мисли от всеки срещнат тъпунгер. Ай у лево...
  • 43 БРАВО ОРБАН !!!

    24 4 Отговор
    Искаме и НИЕ държавник, като ВЕЛИКИЯ Виктор Орбан !!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Евромекакитка

    19 3 Отговор

    До коментар #12 от "Евроатлантик":

    На европейските "ценности" може да завижда и доктор Менгеле... Само срам и позор.
  • 46 Зевзек,

    3 10 Отговор

    До коментар #22 от "Зевзека":

    историята не е точна наука, всеки си измисля и украсява, вземи се научи на нещо полезно (физика, химия, математика, езици...) , остави тоя пропаганден материал който те учи само на омраза.
  • 47 асдаа

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Яни":

    Бай Яни, старческата деменция не се лекува. Също като простотията по рождение...
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Браво , така трябва

    23 4 Отговор
    Орбан - смел политик, който мисли за народа си и не се страхува да каже истината за това ненормално положение в Европа
  • 50 А не

    4 15 Отговор

    До коментар #34 от "Младежо":

    Кое не е вярно? Че ще стават затворници в собствената си страна ли? Кое е излизал извън България. Комунистите не ни даваха да отидем в друг в България да живеем и работим,я си спомни за жителството. Кое не е вярно? Че ще стават в 5 часа всяка сутрин в казармата в продължение на две години и в същото време ще работят безплатно ли,я си спомни стотиците хиляди младежи по строителните обекти , няма да махат с червени знаменца ли? Я си спомни манифестациите.... който иска да види истината за тогава има достатъчно кадри в мрежата свободно достъпни за всеки
  • 51 123

    15 4 Отговор
    Умен Човек, за разлика от наследниците на нацистите, които управляват Германия например :)
  • 52 А не

    5 13 Отговор

    До коментар #38 от "Ама да!":

    И в какво точно се изразява моето национално предателство ??????? Или искаш да кажеш, че ще убивате всички, които мислят за бъдещето на България както сте убивали всички интелектуалци и мислещи за България през 1944 година. Мястото на България е в Европа,до Европейските държави
  • 53 Не,Не ,Не.

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "А не":

    Твърдо НЕ.
  • 54 Сусо

    15 4 Отговор
    Абсолютно е прав човекът! Него никой не може да го води за носа, както нашето привнесено премиерче!...
  • 55 То едно на ръка

    14 2 Отговор
    Че унгарците купуват руски газ. Това никой не го е забранявал или прекратявал. Всички вземат. По-далновидното е, че го взема на цена, базирана на движението на цените на петролни деривати, а не като глупавите врабчета на "спот" цени. И така му се вързва на 300-400 долара на 1000м3, а не на 2000 долара, като на т.н. "спот " пазари, които са измама за наивници като нас.
  • 56 И кой

    8 2 Отговор
    Наложи измамата "спот" цени? Ами институциите на въздесъщата ЕС. За рекламации, моля звънете в Брюксел. Орбан не се интересува от "спот" цени, защото знае добре, че това е измама, която цели да напълни джобовете на определени банкери, чиито банки и фондове са екслузивни членове на този загадъчен холандски клуб наречен TTF.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ГОЛЯМАТА ПРЪЧКА

    10 5 Отговор

    До коментар #28 от "А не":

    НА ТАКИВА СЕ КАЗВА.ДОЛЕН ГАДЕН КРАВАР АМЕРЕКАНСКИ ИЗМИКЯР.
  • 59 На оня с коня коня му

    10 4 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Яни":

    Абен си Байчо.Чети си минусите да се ориентираш. Всички купуват уран от Русия. И щатите сьщо.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Българин

    10 3 Отговор
    Браво наОрбан.Истински политик,който подтавя националния интерес на Унгария на 1-во място.А нашите политици начело с Кирил Петков обслужват чужди интереси в ущърб на България.
  • 63 БМДТ

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Младежо":

    Да се намеся и аз, ако позволите.
    Преди 1989, имаше в казармата така наречената "ЗАДРЪЖКА". За по - младите да обясня. Казармата е 2 години. След това, наборът, който трябва да се уволни се праща на полето, в заводите,..... да помага за "строежа на Социалистическа България". Там РАБОТИ до средата на декември (около 2-3 месеца).
    Освен Ленински, имаше и Димитровски съботници. Абе, имаше. Но за вас Другарю, ако сте бил Дете на АБПФК, НЯМАШЕ НИЩО ОТ ИЗБРОЕНОТО! За вас имаше ПРИВИЛЕГИИ! А в онова време, дори блокче шоколад беше привилегия.
    В същото време, в Унгария нещата бяха по - различни. Имаше запазени частни стопанства. Имаше частни магазинчета, въобще частна инициатива. Това най - вероятно е замъглило спомена от ВСВ, а после и от 1956. Единствено това обяснява стремежа за близост с Русия и реставрация на комунизЪма.
  • 64 оня с коня

    5 5 Отговор
    Орбан НАИВНО заключава,че Политиката на санкции срещу русия се е провалила и отпочва Преговори за руски газ.НЕ ПРАВИ СМЕТКА обаче Орбан че ако Ефектът на Евро-Санкциите спрямо Русия е Спорен,то Санкциите на Европа спрямо Унгария ще е БЕЗСПОРЕН?!Затова и Мъдрият народ е казал"Като Печелиш нещо,не знаеш пък какво губиш",т.е. Ще купува Унгария евтин Руски Газ,но ще бъде СТАРАТЕЛНО ОБРЯЗАНА откъм Еврофондове.Всичко това има неоспорима Обазователна функция,защото ако някой е забравил какво значи "Танто за Кукуриго",ще си го припомни наблюдавайки го в Унгарски вариант!
  • 65 Иванушка  🇷🇺

    7 3 Отговор
    "...Унгария ще купува газ от Русия.." - а България от Уганда и Брега на Слоновата Кост ))
  • 66 немил-недраг

    6 6 Отговор
    Този унгарски циганин ще го видим когато ЕС му спре кранчето на евросредствата. Горивата са скъпи, но свободата е безценна.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Да и прочие

    4 1 Отговор
    Копува човека от който има а не от прекупвачи много си е прав човека

    Коментиран от #70

  • 69 Ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Когато имаш се конкурираи даже дъмпинг слагай Българин ли си коиси
  • 70 Оооо

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "Да и прочие":

    Бедни ми бедни българино но ЕВРОПЕЕЦ ти да видиш
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Браво Орбан

    2 0 Отговор
    Политик за пример. Единствен той се осмели да каже истината в лицето на лицемерите от Брюксел. Не че всеки европеец вече не я знае!
  • 74 Хакуна матата

    1 0 Отговор
    Ето така управлява премиер, който мисли за народа си.