Last news in Fakti

17 Август, 2022 23:00 2 126 10

"Файненшъл таймс": Европейски банки отново позволяват на клиентите си да търгуват с руски облигации

  • русия-
  • облигации-
  • икономика-
  • банки-
  • елвира набиулина

Регулаторните органи в САЩ обаче обявиха през миналия месец, че от 22 юли в продължение на три месеца банките ще имат право да помагат на инвеститори да се освободят от руските облигации, които са придобили

"Файненшъл таймс": Европейски банки отново позволяват на клиентите си да търгуват с руски облигации    - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейски банки отново търгуват с руски облигации, информира в. "Файненшъл таймс". Те следват примера на финансови институции на Уолстрийт, които вече позволяват на свои клиенти да оперират с руски дългови ценни книжа. Това стана възможно, след като Министерството на финансите на САЩ позволи на инвеститорите да продадат руските облигации, които притежават.

Глобалният пазар на руски държавни и корпоративни облигации беше замразен през юни, след като на инвеститорите в САЩ беше забранено да ги продават на вторичния пазар. Мярката е част от западните санкции срещу Русия, наложени след нейната инвазия в Украйна.

Регулаторните органи в САЩ обаче обявиха през миналия месец, че от 22 юли в продължение на три месеца банките ще имат право да помагат на инвеститори да се освободят от руските облигации, които са придобили. Европейските регулатори също облекчиха условията, при което банките могат да помогнат на свои клиенти да продадат руските си облигации.

На този фон Ю Би Ес (UBS), "Дойче банк" (Deutsche Bank) и "Барклис" (Barclays) отново позволяват на своите клиенти да продават руските дългови книжа, които притежават, пише "Файненшъл таймс", като се позовава на източници, запознати с решението на финансовите институции. Те следват примера на американските банки "Джей Пи Морган" (JPMorgan), "Банк ъв Америка" (Bank of America), "Ситигруп" (Citigroup) и "Джефрис" (Jefferies), които вече позволяват на свои клиенти да продават руски облигации.

За тези действия на финансовите институции от Уолстрийт първи съобщиха Ройтерс и Блумбърг, информира британското издание. "Файненшъл таймс" подчертава, че към началото на войната в Украйна не са били погасени близо 40 милиарда долара от държавния дълг на Русия. Половината от тази сума е била дължима към чуждестранни инвеститори.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Чичо Дончо каза

    7 0 Отговор
    Ама ,чакайте бе другари, доброзорно ли да си продават книжата.Ама нали парите не миришат .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 л,кмйнхб

    15 0 Отговор
    Тоест за пореден път Русия ще спечели от глупавите санкции- сега ще си изкупи обратно дълга на 30% от стойността...

    Коментиран от #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 тикви продажни

    9 0 Отговор
    И кой е наказаният от санкциите, народите в продажна Европа и подлога на САЩ!!!
  • 8 Хлъц

    4 0 Отговор
    Ефект на доминото! Направо ще разбият фиска на РФ и нейната ЦБ.Сега като ръгнат презглава да се" освобождават" от тях( фиксиран е срок) и цената Тууу,туу по пързалката Борч от сто лева ,става седемдесет лева.Направо смазват русия с тези санкции и забрани.Петрол - нагоре, тежки торове четирикратно повишена цена, спрямо 2021, за газа всички знаем,къде удари.А още са горещниците в Европа.Зимата ( запомнете предвиждането) ще мине 1750-1800 $ / 1000 куб.метра.А сега и с тази " врътка" с ДЦК - смеех!

    Коментиран от #10

  • 9 ЕС-бензиностанция без бензин

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "л,кмйнхб":

    Ти си бил голям оптимист! 12-18% е макс, на която в момента се изкупуват. Далаверата е до небето, но умните изчакват защото процентите ще падат.
  • 10 Ти къде живееш?

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хлъц":

    "Зимата ( запомнете предвиждането) ще мине 1750-1800 $ / 1000 куб.метра". В началото на седмицата на борсата в Нидерландия удари 2500 $ / 1000 куб.метра. Зимата ще е 4-5000 $ / 1000 куб.метра.