Last news in Fakti

27 Септември, 2022 15:37, обновена 27 Септември, 2022 16:13 3 134 7

Най-добрите авиокомпании за 2022 година

  • skytrax world airport awards-
  • класация-
  • авиокомпании-
  • qatar airways-
  • turkish airlines-
  • singapore airlines

Skytrax 2022 наградите бяха раздадени в бляскава церемония в Лондон

Най-добрите авиокомпании за 2022 година - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отчитайки икономическата обстановка в света и пандемията от коронавируса, то 2022-ра се оказа доста трудна година за всички икономически сектори, като авиационният не направи изключение. Недостигът на персонал доведе до отмяната на стотици хиляди полети по цял свят през най-натоварения за сектора период – летния. По летищата се извиха огромни опашки и се образуваха планини от изгубен багаж. За съжаление, хаосът все още не е приключил. Според експерти редица от неуредиците ще се продължат да са налице и през 2023 г.

Въпреки редицата негативи авиокомпаниите се опитват да предложат максимално добро преживяване на совите клиенти на борда на самолета. Кои успяха да го направят най-добре? Отговорът е в спечелилите престижния авиационен приз Skytrax за 2022 г. Тя е изготвена на база анкета сред 14 млн. пътници. За 7-ми път на върха са Qatar Airways. Авиокомпанията може да се похвали с удобни седалки, висококачествена храна, актуални развлечения по време на полет и модерна флотилия от самолети. Това не е най-престижната и единствена награда за Qatar Airways през текущата година. По-рано – през юли, тя оглави и класацията на AirlineRatings.com.

На второ място в списъка на Skytrax е Singapore Airlines, благодарение на гурме заведенията за хранене и най-съвременните развлекателни системи. ТОП 3 завършва с Emirates благодарение на страхотното обслужване на клиентите и чистите и удобни самолети.

Освен това годишните награди на Skytrax включват много повече от списък с най-добрите авиокомпании. Тя публикува отделни класации за хранене, комфорт, обслужване, чистота и други. Ирландската бюджетна авиокомпания Ryanair също отбеляза изненадващ триумф – благодарение на своята надеждност това лято тя беше коронясана за най-добрата нискотарифна авиокомпания в Европа.

ТОП 10 на най-добри авиокомпании в момента според
Skytrax World Airline Awards 2022

авиокомпания
1 Qatar Airlines
2 Singapore Airlines
3 Emirates
4 All Nippon Airways (ANA)
5 Qantas Airways
6 Japan Airlines
7 Turkish Airlines
8 Air France
9 Korean Air
10 Swiss International Air Lines (SWISS)


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    11 6 Отговор
    Аерофлот е най-добрата. Вече с голи стюардеси.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 1 Отговор
    Райън обмислят платени тоалетни на борда и места за правостоящи ‼️
    Добре , че бях седнал , като гледах интервюто ‼️

    Коментиран от #3

  • 3 Рошко

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Райън и wizz е време да се вземат, за по евтино да седят по двама на седалка
  • 4 £€¥√

    6 0 Отговор
    Поне турските авиолинии не искат нищо,в цената на международния билет включва и ядене и вода,носене на предпазните маски е по желание
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.