Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Октомври, 2022 10:41 2 246 2

Японски автомобилен гигант проучва възможността да продължи работа в Русия

  • isuzu-
  • завод-
  • производство-
  • русия-
  • япония

Производствените мощности на Isuzu Motors се намират в Уляновск и бяха спрени през март

Японски автомобилен гигант проучва възможността да продължи работа в Русия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Японската компания Isuzu Motors все още проучва възможността за продължаване на дейността си в Русия. Компанията обмисля окончателно прекратяване на производството на камиони в Русия, тъй като е трудно да отвори отново завод там. На фона на ситуацията около Русия и Украйна имаше проблеми с доставката на компоненти и местният завод спря производството, поради което възобновяването на работата е трудно и компанията ще преразгледа производствена система.

Представители на автомобилния производител заявиха, че „в момента се проучват различни варианти, но окончателно решение все още не е взето“.

Още новини от Украйна

„В момента се проучват всички възможности, включително продължаване на дейността или излизане от нея. Това не означава, че разглеждаме изключително опцията за излизане от дейността“, коментираха от компанията на молба да изяснят какво точно се разбира под „различни опции".

По-рано стана известно, че компанията Toyota Motor, официалният представител на Toyota на руския пазар, затваря производствената база за сглобяване в Санкт Петербург, а Министерството на промишлеността и търговията и градските власти работят по възможни сценарии за развитие. От Toyota обясниха още, че причината за затварянето на руския завод е невъзможността за доставка на необходимите компоненти. Производството на обекта е спряно от 4 март. В същото време Toyota планира да рационализира и преструктурира операциите си в Москва, за да продължи да обслужва автомобили Toyota и Lexus в Русия.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сменям си ник-а

    12 0 Отговор
    Всичко ще си дойде на мястото.
    Само ние няма да се оправим.
  • 2 контра гайка

    4 0 Отговор
    С две думи търсят на кого да продадат машините, за да минимизират загубите след затварянето.