Last news in Fakti

28 Ноември, 2022 14:03 1 659 5

Руските инвеститори със сериозен поглед към съседна държава

  • русия-
  • казахстан-
  • търговия

Вложенията на Руската федерация в Казахстан превишават 17 млрд. USD

Руските инвеститори със сериозен поглед към съседна държава - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

„Русия беше и остава един от най-големите инвеститори в казахстанската икономика. Общият обем на руските инвестиции е почти 17 млрд. USD. Над 30 големи инвестиционни проекта се изпълняват съвместно във всички ключови сектори на икономиката без изключение“, каза руският президент Владимир Путин по време на XVIII Форум за междурегионално сътрудничество между Русия и Казахстан, който ще се проведе в Оренбург.

Русия и Казахстан имат широки перспективи за съвместна работа в различни индустрии, включително високотехнологичните, посочи Путин. Според него регионите на двете страни ще участват активно в развитието на тези дейности.

От 89 руски региона 76 са установили преки търговско-икономически връзки с казахстански партньори. „Междурегионалните контакти продължават да се задълбочават. Побратимените градове работят заедно и много успешно“, каза Путин.

Президентът на Русия отбеляза, че руско-казахстанските междурегионални форуми традиционно се провеждат с висока възвръщаемост, всъщност допринасят за разширяването на мрежата от партньорски контакти между съставните образувания на Руската федерация и регионите на Казахстан. „По този начин давайки значителен принос за развитието на целия комплекс от многостранно и взаимноизгодно взаимодействие между нашите държави“, добави Путин.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На тук да не гледат!

    3 5 Отговор
    Тези нямат нищо създадено само кражби и лошо изпълнение след това !

    Коментиран от #2

  • 2 Берьозка е добър магазин!

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "На тук да не гледат!":

    Технологии никакви нямат руснаците!
  • 3 Опааа

    5 2 Отговор
    А Джа М ба зов ко изходи по въпроса? 🤔😆
  • 4 Глупости на търкалета

    6 5 Отговор
    Кремълските пропагандисти заплашват Казахстан, че ще е следващата Украйна, защото Казахстан ги отсвири!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.