Last news in Fakti

14 Декември, 2022 13:53 2 491 1

По-високи данъци за богатите

  • албания-
  • данък-
  • богати

Върху тези албанци ще бъде упражнен допълнителен контрол по отношение на декларираните доходи

По-високи данъци за богатите - 1
Снимка: Shutterstock

Министерството на финансите на Република Албания промени закона за данъчните процедури, за да затегне данъчния контрол върху богатите хора в страната. Става дума за лица със значително нетно състояние, които ще бъдат обект на допълнителни проверки за ограничаване на укриването на данъци.

По-специално се очаква допълнителен контрол по отношение на декларираните доходи, както и коректността на изчисляването на дължимите данъци. Министерството на финансите обяснява необходимостта от нововъведения с факта, че недекларирани доходи на физически лица са открити при извършени по-рано данъчни ревизии. Освен това данъчната администрация срещна трудности при начисляването на допълнителни данъци на съответните лица поради несъвършенството на действащото законодателство.

Поддържането на нов регистър на богатите лица и предоставянето на правото на данъчната администрация да извършва допълнителни проверки за установяване на факти за недеклариране на доходи на физически лица ще опрости възстановяването на неплатени такси и санкции от тази категория данъкоплатци.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня

    3 0 Отговор
    Те богатите шиптери обслужват амерски интереси. Ей сега глей как се вдига такса спокойствие в демократична Европа.