Last news in Fakti

16 Декември, 2022 08:17 907 2

Синдикатите организират дискусия за намаляването на вредните емисии

  • вредни емисии-
  • синдикати

Двата синдиката настояват да започнат незабавни преговори с Европейската комисия

Синдикатите организират дискусия за намаляването на вредните емисии - 1
Снимка: БГНЕС

КНСБ и Конфедерация на труда „Подкрепа“ организират дискусия на тема "Всички против минус 40 процента сега" във връзка със залегналото в Националния план за възстановяване и устойчивост изискване за намаляване на въглеродните емисии с 40% до 2026 г. спрямо 2019 г.

Двата синдиката настояват да започнат незабавни преговори с Европейската комисия по Плана за отпадане на това предвидено намаление на емисиите. Според синдикалните организации, ако то се реализира, България ще загуби енергийната си независимост, ще се стигне до затваряне на половината енергийни мощности на страната и ще има опустошаващ социално-икономически ефект върху засегнатите региони.

За участие във форума са поканени депутати от комисията по енергетика, представители на Министерството на енергетиката, на работодателски и браншови организации, академичната общност, кметове, ръководствата на компании от енергийния и добивния сектор.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БГ Шебек

    2 1 Отговор
    България и синдикати.....???Европа гори при 10 процента инфлация тука всичко е мед и масло при 20 процента.