Last news in Fakti

13 Август, 2013 20:52 6 541 0

Гниещ труп на делфин лежи край къмпинг "Градина"

  • делфин-
  • труп-
  • градина
Гниещ труп на делфин лежи край къмпинг "Градина" - 1
Снимка: Gramofona.com

Гниещ труп на убития делфин край къмпинг „Градина“  лежи все още там. Това потвърди за Gramofona.com Таня Манолова- началник-отдел "Биологично разнообразие, защитени територии и защитени зони" в РИОСВ-Бургас. По думите й разложеният морски бозайник остава там за храна на други животни.
 
Трупът на делфина е открит на 200 метра от „Баш бара“. Той е далеч от курортисти и няма опасност за здравето на хората.  „Трудно разпознахме от кой вид е делфинът. Причина затова е напредналият  стадий на разлагане на бозайника, както и липсващите части от тялото му.  По размери той прилича на афала и обикновен делфин“, обясни Манолова.  До този момент тя  не конкретизира как точно е извършено убийството.
 
От бургаската екоинспекция имат предположение, че делфинът най вероятно се е оплел в рибарски мрежи. Другото, което тя допълни е, че тъй като животното тежи много най-вероятно то не е било носено, а издърпано с нещо.От бургаската екоинспекция обясниха още, че всички морски бозайници у нас са защитени със Закон за биоразнообразието. Те не могат да бъдат преследвани, обезпокоявани, улавяни или убивани. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА