Last news in Fakti

10 Февруари, 2023 09:55 4 469

Как сами да направим SEO на сайта си?

  • seo-
  • оптимизация

Онлайн курс SEO Basics

Как сами да направим SEO на сайта си? - 1

Днес всички пазаруват от големият, глобален МОЛ в Интернет. Не съществува продукт, който го няма онлайн. Предлагането е в пъти по-голямо от търсенето и всеки бизнес търси своето място в Интернет. Това превръща дигиталният маркетинг, стратегията за реклама онлайн и онлайн търговията в основен стълб на един успешен и модерен бизнес. Ако все още чакате добрите стари времена на физически магазини, рекламни флаери и обяви във вестника да се завърнат, спрете точно сега. Огледайте се, и нека си поговорим за това как да използвате всички тези модерни и сложни инструменти като Social Media Advertising, Search Engine Optimization и Brand Awareness, за да влезете при глобалните търговци, които са част от digital marketing поколението.

Вече не е достатъчно да имате уеб сайт и профили в социалните мрежи. Трябва да сте активни, да създавате полезно съдържание, да поддържате интереса на потребителите, да създавате рекламни кампании във Facebook и Instagram и да имате добра SEO оптимизация на сайта си.

Може да звучи като доста работа, но със сигурност сами бихте се справили с тези задачи. Особено щом е за вашия бизнес! Днес ще говорим най-вече за SEO оптимизацията, защото според множество изследвания тя е най-важната стратегия за развитие в дигиталния маркетинг. Защо е важна SEO оптимизацията и как можете да го направите сами за вашия собствен бранд?

А освен новите знания, които ще ви дадем в тази статия, сме подготвили и още нещо за вас. Най-голямата ИТ академия в Източна България, Advance Academy, може да ви научи как да правите сами SEO оптимизация на сайта ви, като на 13-ти Февруари академията стартира онлайн курс - SEO Basics.

Защо е важна SEO оптимизацията за твоя сайт?

SEO оптимизация или още оптимизацията на уеб сайт са нещата, които правим, за да може нашият сайт да се показва повече в Google страниците с резултати. Ако сте се чудили как Google определя какво да ви показва след като търсите нещо в търсачката, то SEO е магията.

И за да стане по-ясно нека дадем пример:

Влизате в Google, защото търсите определена информация. Пишете няколко ключови думи, които имат връзка с това, което търсите. Излизат ви резултати и къде цъкате? На първите 5 сайта, които са ви излезли.

А помните ли кога последно сте стигнали до най-долната част от страницата с резултати, или до 2-ра или 3-та?

СЕО оптимизацията е от ключово значение за един бизнес и неговото достигане до правилните потребители. Ако вашият сайт е добре оптимизиран, то вие няма да се нуждаете от платени реклами всеки месец, за да откривате нови клиенти. С добра оптимизация новите клиенти ще откриват вас органично.

Оптимизацията на уеб сайт е може би най-обемната като време работа в дигиталния маркетинг, но в същото време е най-бюджетната и ефективна от всички.

Как да направим SEO на сайт?

За да направите оптимизация на сайта си, вие трябва да обърнете специално внимание на няколко неща. Когато го направите, ви гарантираме, че веднага ще забележите разлика в органичния трафик и представянето на вашия уеб сайт.

  1. Качеството и скоростта на сайта ви.

Ако не вие сте се занимавали с програмирането на вашия сайт, ами някой друг, то можете да се обърнете към него, за да провери дали не са възникнали някакви грешки в програмния код и дали всичко е изрядно. Това е важно както за потребителското изживяване, така и за СЕО оптимизацията и класирането в Google.

  1. Ключови думи.

Това е основното нещо, с което се занимава един SEO специалист. Задачата тук е да определите кои ключови думи са най-релевантни за вашата дейност. Например, ако вие се занимавате с продажба на книги, то вашите ключови думи могат да са “книга”, “литература”, “романтична книга”... Също така се използват и различни инструменти за анализ, с които можете да установите какво търсят най-много хората в този момент.

В курса SEO Basics на Advance Academy ще се научите да работите с Ahrefs - един от най-добрите инструменти за SEO оптимизация в света.

  1. Създаване на съдържание.

Всички знаят, че съдържанието е царят на дигиталния маркетинг. След като сте определили, кои са най-релевантните за вас ключови думи идва момент да ги използвате за оптимизирането на уеб сайта. Трябва да ги вмъкнете в страниците на вашия сайт - в продуктовите описания, в секция “Често задавани въпроси”, в Блог статии.

  1. Снимки, интерактивни елементи, карта.

Възползвайте се от всички функции, които сайтът ви предлага, които биха били от полза на вашите потребители. Доказано е, че щом подобрите потребителското изживяване, SEO-то и представянето на сайта ви в Google също ще се подобри. Например не пропускайте да добавите интерактивна карта на вашата локация.

Ако имаш нужда да популяризираш бранда си, да повишиш ангажираността и да докараш нови продажби, то с дигиталния маркетинг и SEO оптимизацията ще постигнеш своите цели. Научи как да го направиш с курса SEO Basics на Advance Academy и разшири бизнеса си за нула време!

За повече информация:
email: [email protected] или
на телефон: 0889 990 030