Last news in Fakti

8 Март, 2023 22:12 1 107 1

НЕК продава свое оборудване на „Мини Марица-изток”

  • нек-
  • продава-
  • оборудване-
  • „мини марица-изток”

Продажбата ще бъде чрез пряко договаряне

НЕК продава свое оборудване на „Мини Марица-изток” - 1
Снимка: БГНЕС

„Национална Електрическа Компания” ЕАД ще продаде техническо оборудване на „Мини Марица-изток” ЕАД. Това решиха министрите от служебния кабинет „Донев-2” на днешното заседание на правителството.

От „Мини Марица-изток” ЕАД е заявено намерение за придобиване собствеността върху техническо оборудване за железопътен транспорт, собственост на „Национална Електрическа Компания” ЕАД. Пазарната стойност към 10 ноември 2022 г. на това оборудване е 1 253 928 лв. (един милион двеста петдесет и три хиляди деветстотин двадесет и осем лева).

Продажбата ще бъде извършена чрез пряко договаряне.

Възможността за подобна сделка е регламентирана в Правилника за прилагане на Закона за публичните предприятия. В неговите текстове е посочено, че началната цена за продажбата се определя от независим оценител, след решение на Министерския съвет.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гепард

    4 0 Отговор
    Ковачки Плаща Купува Ковачки Държи Министри Депутати в Малкия Си Джоб ПравителствоНяма