Last news in Fakti

10 Март, 2023 05:42 743 4

Никола Стоянов: След Брекзит интересът за инвестиции и бизнес в България се увеличава

  • никола стоянов-
  • износ-
  • великобритания-
  • министър

Българският износ за Великобритания достига рекордните 1,3 млрд. лева за първите единадесет месеца на 2022 г., съобщи министърът на икономиката и индустрията

Никола Стоянов: След Брекзит интересът за инвестиции и бизнес в България се увеличава - 1
Снимка: БГНЕС

Българският износ за Великобритания достига рекордните 1,3 млрд. лева за първите единадесет месеца на 2022 г., съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на отбелязването на 8-мата годишнина от създаването на Британо-българската бизнес асоциация, съобщават от пресцентъра на ведомството, цитирани от novini.bg.

Той допълни, че за същия период, стокообменът между двете страни надхвърля 2,1 млрд. лева, а зад тези добри резултати стои активната работа на компаниите от двете държави.

„Една четвърт от регистрираните у нас IT фирми и компании, обслужващи бизнес процеси, са от Острова“, каза Никола Стоянов.

Икономическият министър подчерта, че българска технологична фирма вече няколко години успешно изгражда 4G и 5G мрежите на един от британските мобилни оператори, което е още едно доказателство, че нашите компании в сектора работят на най-високо ниво и с отлично подготвени специалисти в тази област.

„След Брекзит интересът за инвестиции и бизнес в България дори се увеличава, защото страната ни осигурява достъп на компаниите от Острова до единния европейски пазар“, посочи министър Стоянов.

Той каза още, че основен фокус вече е привличането на повече компании, които ще дадат добавена стойност на икономиката ни и конкурентно заплащане на заетите в тях.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ама честну

    3 0 Отговор
    Кажи бате, че има ли млеко за Арабите
    или нема да има ...
    Мани тия тинтири минтирита с ИТ-тата и другите въздуси под налягане
    крипто мрипто фит.
  • 4 Ненормален лъжец и крадец

    4 0 Отговор
    Този става смешен с изявите си на шарлтанин