Last news in Fakti

29 Март, 2023 11:11 831 6

Федералният резерв на САЩ започна вътрешно разследване на фалита на SVB

  • silicon valley bank-
  • фед-
  • сащ-
  • разследване-
  • фалит

То ще продължи половин година

Федералният резерв на САЩ започна вътрешно разследване на фалита на SVB - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Федералният резерв на САЩ започна собствено вътрешно разследване на фалита на Silicon Valley Bank (SVB), съобщи Bloomberg, позовавайки се на представител на ведомството.

Разследването, което се провежда от генералния инспектор на ФЕД, е започнало на 14 март и ще продължи 6 месеца. В резултат на одита се планира да се оцени как дейностите на SVB и други банки са били наблюдавани от Съвета на управителите на ФЕД и експерти от отдела, който изпълнява функциите на централната банка на страната. Републиканският сенатор Тим Скот сравни вътрешния преглед с "лисица, която пази кокошарник" и отбеляза "очевиден конфликт на интереси".

Както уточнява агенцията, генералният инспектор на ФЕД изпълнява надзорни функции върху дейността на отдела, той се назначава от председателя на ФЕД. Марк Биалек заема тази позиция от 2011 г.

По-рано заместник-председателят на надзора на ФЕД Майкъл Бар каза, че ръководството на SVB е знаело, че банката е силно изложена на рискове, но не е предприело необходимите мерки. Той също така отбеляза, че американските финансови регулатори са решили да преразгледат политиката си спрямо банките. „Би било безотговорно да не го направим“, подчерта той, като посочи необходимостта от коригиране на правилата за ликвидност.

Калифорнийският отдел за финансова защита на 10 март обяви фалита на SVB, 16-ата по големина банка в САЩ, обслужваща технологични и фирми за рисков капитал. Това беше най-големият фалит на американска банка след финансовата криза от 2008 г. SVB беше поставен под контрола на Федералната корпорация за гарантиране на депозитите на САЩ. На 12 март регулаторът на щата Ню Йорк реши да затвори Signature Bank, за да елиминира системните рискове.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Дън

    11 0 Отговор
    Пари нема, действайте!
  • 2 ДжейПал

    4 0 Отговор
    03.05 вдигаме с още 0.25%, на 5.25%, като използваме нашите туулс. Инфлацията от 6% е все още много висока, затова ще продължим да вдигаме поне още веднъж.

    Честитото на всички багхолдъри! 😃
  • 3 САТЪРА НА ХАНА

    7 0 Отговор
    ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ НА САЩ И ЕВРОБАНКАТА
    ...
    САМИ СЪЗДАДОХА ПАРАГРАФ 22 :
    " ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ АМЕРИКАНСКИ И ЕВРОПЕЙСКИ ДЦК "
  • 4 САТЪРА НА ХАНА

    6 0 Отговор
    ИНТЕРЕСНА Е И НОВИНАТА ЧЕ ШЕФА НА ПОЛСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА ИЗЛЕЗЕ
    С ДЕКЛАРАЦИЯ " ДА ЗАПАЗИМ ЗЛОТАТА. НЕ НА ЕВРОТО"
  • 5 нпо агент

    4 0 Отговор
    Кой ще проверява..Нали този резерв притежават Рокфелер,Ротшилд и компания..Вътрешна проверка..семейна сбирка..Кръвопийци..винаги спонсорират войни водени от сащ..
  • 6 СВОБОДЕН

    0 0 Отговор
    Федералния резерв е частна компания, тази компания не е нито федерална нито има някакъв резерв !!! Печалбата средно за тази компания е 150 млрд. годишно и Федералния резерв никога в историята си не е публикувал счетоводен отчет.
    1913 - Това е годината, в която американските граждани се превръщат в РОБИ на ционистката система на Ротшилд.
    ДРУГО, АЗ ПО-ВЪПРОСА НЯМАМ КАКВО ДА КАЖА.