Last news in Fakti

9 Юли, 2023 22:05 6 190 23

Още един рекорд между България и Германия (ВИДЕО)

  • германия-
  • българия-
  • посещения-
  • туризъм

Посещенията на българи във ФРГ надвишиха предпандемичните години

Още един рекорд между България и Германия (ВИДЕО) - 1

Близо 482 000 е броят на нощувките, които са реализирали българите в Германия през 2022 г. Тук не влизат посещенията и нощувките при роднини и приятели, уточняват от Националния борд по туризъм на Германия. За периода януари-април 2023 г. нощувките са 142 000 броя, като отново има ръст спрямо същия период на 2019 г., т.е. периода преди пандемията.

Средно едно посещение на българи в Германия е 11.7 нощувки. Повечето организират пътуването си до ФРГ самостоятелно, като сами си организират транспорта и си резервират онлайн хотел. Средният разход за пътуване е 732 EUR.

През последните години германският германски превозвач увеличи полетите от София до големите германски градове, предимно Мюнхен и Франкфурт. Нискотарифните авиокомпании също предлагат доста полети до ФРГ. Поради тази причина не е учудващо, че 56% от пътуванията се реализират със самолет. Следват кола – 34% и автобус – 6%. Има и едни 3%, които решават да пропътуват разстоянието от България до Германия и обратно с влак.

Относно нощувките, то 44% предпочитат хотели, а 29% - безплатни частни квартири.

Слоганът на германския туризъм е „Останете по-дълго“. Идеята е да се пътува по-малко, за да се намалят парниковите емисии и карбоновия отпечатък. Именон и поради това Германия работи усилено насърчаването на използването на влакове. Властите въведоха карта от 49 EUR, с която всеки може да пътува из цяла Германия. Това доведе до значителен наплив на пътници в петък, събота и неделя, както и във вечерните часове през седмицата, когато служители, работещи в друго населено място, се прибират вкъщи. Много германци критикуват програмата, тъй като са на мнение, че преди да бъде пусната, е трябвало Deutsche Bahn да подсигури повече влакове. Сега новата програма причинява повече закъснения на влаковете и смяна на пероните малко преди отпътуване.

Още за мястото на Германия на европейската туристическа карта и предпочитанията на българите, посещаващи ФРГ, може да видите във видеата:


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сменям си ник-а

    6 1 Отговор
    И най вероятно няма да се върнат
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Германия СКУКА

    7 2 Отговор
    Южна европа е кеф

    Коментиран от #23

  • 6 12"12

    10 0 Отговор
    Глобалисткият политически елит на Европейския съюз се споразумя за приемането на ново миграционно законодателство, което предполага «солидарна» отговорност на европейците за имигрантите, пристигащи в континента. Всяка държава от ЕС ще трябва плати около четвърт милион шведски крони за имигрант под формата на глоба, ако откаже да приеме дадено лице». Това странно правило беше критикувано от анализаторът Магнус Стенлунд в интервю за портала SwebbTV.

    Ръководството на Европейския съюз принуждава страните от ЕС да плащат глоби при нежелание да приемат имигранти
    „Казват ни, че ако не искаме да приемем мигрант, можем да платим 200 000 шведски крони, за да предотвратим приемането му в страната», каза анализаторът.

    Той също така критикува невнятната и политкоректна миграционна политика на десните популисти от партията «Шведски демократи», които по-рано предложиха да се плаща на мигрантите, за да напуснат Швеция.

    ПП
  • 7 12"12

    7 1 Отговор
    Германският външен министър искаше да убеди Южна Африка да разхлаби връзките си с Русия, но както отбелязва Handelsblatt, тя постигна само незначителен успех. Външният министър Наледи Пандор и президентът на Южна Африка, с които Бербок все пак успя да се срещне, продължават да настояват за неутралитета на страната си в украинско-руския конфликт и са уверени в стабилността на Русия, въпреки опита за метеж на ЧВК «Вагнер».

    Handelsblatt: Бербок не успя да забие клин между Южна Африка и Русия
    На пресконференция с Пандор Бербок отново призова Южна Африка да се вслуша в призивите на Запада за по-твърдо отношение към Русия, тъй като «конфликтът в Украйна не е само европейски, той засяга и Африка», например увеличава цените на енергоносителите и цените на храните.

    „Успехът на Бербок в Южна Африка обаче остана ограничен“, тя не успя да „вбие клин между Южна Африка и Русия“, коментира Handelsblatt резултатите от посещението.

    Всичко, което постигна ръководителят на германската дипломация, е промяна в реториката на Южна Африка: за първи път Наледи Пандор използва думата „война“ вместо „криза“, за да опише конфликта в Украйна, добавя изданието.

    ПП
  • 8 12"12

    7 1 Отговор
    Предградията около големите градове на Франция избухнаха в пламъци и анархия миналата седмица, с поне един потвърден смъртен случай, стотици ранени и щети, над милиард евро. Жестоките улични боеве продължават да бушуват в цялата страна, докато имигранти, произлезли от черни и алжирци, се сблъскват с полицията и местните коренни французи. Голяма част от насилието се случи около магазини за луксозни стоки, които „политически недоволни” малцинства плячкосваха със завидна скорост. Органите на реда бяха в отбрана, като техният национален съюз публично осъди неспособността им да овладеят „диващината“.

    Закон от 2017 г. нарежда на френската полиция да стреля по безразсъдни шофьори, които се опитват да избегнат ареста, но въпросното бяло ченге, Флориан М., въпреки това е обвинено в непредумишлено убийство, за да се успокои мафията, бизнес елита и професионалните активисти.

    Ако ситуацията напомня на расовите бунтове през 2020 г., които заляха Съединените щати след смъртта на Джордж Флойд, това не е случайно.

    Френските медии застанаха на страната на полицията в тази история. Тези бунтове са продукт на умишлена злоба, породена от повече от десетилетие на тайни и явни операции за влияние, насочени към превръщането на чернокожото и кафяво крминално население на Франция в постоянна американска опора.

    Един от най-ранните епизоди за тази разузнавателна операция е серия от секретни телеграми на американското посолство от 2010 г., публикувани от Wikileaks. В тези

    Коментиран от #21

  • 9 12"12

    5 1 Отговор
    Бербок получи дипломатически шамар в Бразилия, пише австрийският вестник Exxpress. Нито президентът на тази страна Лула, нито главата на бразилското външно министерство се срещнаха с нея. Според автора на статията това е «най-високата мярка на наказание» за германския министър.

    Превод от Exxpress, Австрия:

    Лула удари дипломатически шамар на "зелената" Бербок
    Аналена Бeрбок получи «най-висшата мярка наказание» за дипломат.

    По време на държавното си посещение в Бразилия тя имаше намерение да зарадва местните със „сътрудничество в областта на демокрацията“.

    Въпреки това нито президентът на Бразилия, нито външният министър Мауро Виейра отделиха време за среща с германския външен министър.

    За какво искаше да говори Аналена Бербок в Бразилия?

    На първо място, за опазване на околната среда и запазване на климата.

    А също и за това какви отношения трябва да имат бразилците с руския президент Владимир Путин във връзка с действията му в Украйна.

    Но, както се оказа, на най-високо политическо ниво в Бразилия никой не искаше да обсъжда тези теми с Бербок.

    Лула удари дипломатически шамар на "зелената" Бербок
    Президентът Лула имаше по-важни задачи, а външният министър изобщо не беше в страната.

    Затова сред високопоставените лица германският външен министър успя да се срещне само с президентския съветник по външната политика и заместник външен министър Мария Лаура да Роша (Maria Laura da Rocha). И това въпреки факта, че никъде по света, с изк

    Коментиран от #15

  • 10 Евгени от Алфапласт

    2 0 Отговор
    Мойта вдовица гледа да са поне 2 нощувки като ме влачи в Аспровалта. Едната нощ за нея, втората - за щерка й.
  • 11 А за Русия

    3 8 Отговор
    То и за Руската федерация наплив има.За гражданство. От червенокопейки.
  • 12 12"12

    2 0 Отговор
    Милиардерите и мултимилионерите ударно увеличиха богатствата си след т.нар. ковид пандемия. Данни на oxfam сочат, че най-богатия 1 процент от хората на земята спечели почти две трети от цялото ново богатство на стойност 42 трилиона долара, създадено от 2020 г. насам.

    1 процент от хората, около 80 милиона най-богати, прибраха 28 трилиона, а останалите 99 процента от населението на света, близо 8 милиарда души - само 14.

    Още по-фрапиращо е положението вътре в този един процент. В 2021 год.годишният списък на Forbes на милиардерите в света включва 2755 души с общо нетно богатство от 13,1 трилиона долара, което е с 660 членове повече от 2020 г. 86% от тези милиардери са имали повече богатство, отколкото са притежавали предната година.

    Като цяло и броят и богатството на милиардерите се удвоиха през последните десет години.

    Богатството на милиардерите се увеличи още през 2022 г. с бързо нарастващите цени на храни и енергия. 95 хранителни и енергийни корпорации са спечелили 306 милиарда долара неочаквани печалби и са изплатили 257 милиарда долара (84 процента) от тях на богати акционери.

    Династията Уолтън, която притежава половината от Walmart (верига хипермаркети в САЩ) е спечелила 8,5 милиарда долара през последната година. Богатството на индийския милиардер Гаутам Адани, собственик на големи енергийни корпорации, скочи с 42 милиарда долара (46 процента) само през 2022 г.

    В същото време най-малко 1,7 милиарда души живеят в страни, къдет
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Мхм

    3 1 Отговор
    Не знам откъде им се води славата на техническа нация на тези но по принцип аз стоки с по-лошо от немското качество не съм срещал.Отчайващо лоша сглобка и напасване а за качество на материалите да не говорим трагедия.А самото проектиране под всякаква критика.
  • 18 Мдааа

    0 2 Отговор
    Нивото вече е под дъното…..Писателите на статията са неграмотни преписвачи и сътворяват простотии,като това: германският германски превозвач!?!
    А читателите от рашкото котило ще си изпотрошят “писалките” от мъдрене на евтина ватнешка пропаганда!?!
    Фактически,това си е: ПЪЛНА ИДИЛИЯ
  • 19 Мдааа

    0 0 Отговор
    “Относно нощувките, то 44% предпочитат хотели, а 29% - безплатни частни квартири”
    …..Ми то било безплатно,а ние се чудим,че всички отиват в Германия 😂😂😂
  • 20 Германец

    3 0 Отговор
    Защо имам чувството , че половината от тези нощувки са генерирани от нашите жрици по хотелите в процес на работа...
  • 21 Лейтенант балу

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "12"12":

    ТЕ НЕ СА ЧУЖДЕНЦИ! ТЕ СА "ФРАНЦУЗИ " ОТ КОЛОНИИТЕ НА ФРАНЦИЯ КОЯТО ДЪЛГИ ГОДИНИ ГИ ЕКСПЛОАТИРА!!!
  • 22 Лейтенант балу

    0 0 Отговор
    ХОДЕТЕ ДО ГЕРМАНИЯ, ЧЕ СКОРО НИКЪДЕ НЯМА ДА ХОДИТЕ И ЩЕ СИ СТОИТЕ В 15 МИНУТНИТЕ ГРАДОВЕ! И БАНАНИ НЯМА ДА ИМА!
  • 23 смях

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Германия СКУКА":

    добави само едно не между ке и ф.