Last news in Fakti

14 Август, 2023 18:15 7 167 4

Десетки отменени полети

  • ryanair-
  • белгия-
  • стачка-
  • пилоти-
  • отменени полети

Пилотите на една от най-големите нискотарифни авиокомпании стачкуват

Десетки отменени полети - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Стачка на персонала на Ryanair доведе до отмяната на 88 полета в Белгия по време на пиковия празничен сезон, съобщи телевизионният канал RTBF. 88 полета, заминаващи и пристигащи на летище Шарлероа (второто по големина летище в кралството) бяха отменени в понеделник и вторник поради стачка на персонала на Ryanair. Според канала стачката е засегнала почти 15 000 пътници. Това е третата стачка на летателния екипаж на авиокомпанията в Белгия за последните 30 дни - предишните протести бяха на 15-16 юли и 29-30 юли.

Персоналът настоява ръководството на компанията да изпълни обещанията за предоставяне на допълнителни почивни дни в замяна на намаляване на заплатите през 2020 г. по време на пандемията от COVID-19, както и увеличение на заплатите до нивото от преди пандемията, като същевременно се запазят всички последващи индексации.

Ръководството на авиокомпанията вече заяви, че няма намерение да се поддава на натиск. То отбеляза, че е успяло да осигури на половината от планираните полети (около 80) да бъдат извършени от „небелгийски персонал“. Тази практика за привличане на чуждестранни екипажи за извършване на полети от Шарлероа също предизвиква остро недоволство от синдикатите, които я нарекоха "социален дъмпинг", който подкопава заплатите на белгийските пилоти.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    9 2 Отговор
    Стига сте фърчали бе! Фанете по една мотика,десет кола домат-краставица и си решавате проблема! Те бабите ви все по курорти са си пекли кълките..
  • 2 Пръц

    2 4 Отговор
    Алчни Белгийски шофьори да лишават хората,които са си закупили билети преди 7/8 месеца за да идат до олабят жилата на някой курорт
  • 3 СпасЪ

    4 0 Отговор
    "пиковия празничен сезон" да не се окаже отпускарски?
  • 4 Иво

    1 0 Отговор
    Белгия ,трактори ,стачки пълен хаос ,а предстоят избори за ЕС ,Урсула и компания на боклука !! Вън фашистите !!