Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 13:37 4 909 7

Богаташ загуби 12 млрд. USD

  • binance-
  • чангпенг жао-
  • загуби

Последните месеци крипто борсата Binance е все по-изолирана от традиционната финансова система

Богаташ загуби 12 млрд. USD - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Състоянието на главния изпълнителен директор на Binance Чангпенг Жао е намаляло с 11,9 млрд. USD, според нови данни от Bloomberg Billionaires Index и към момента възлиза на 17,2 млрд. USD.

Промяната в състоянието на Чангпенг Жао идва, след като Bloomberg Billionaires Index (BBI) намали оценката си за приходите на самия Binance с 38%. Преоценката на приходите е направена въз основа на данни за спот търговия и търговия с деривати, получени от услугите за крипто-проследяване Coingecko и Coinpaprika, пише аг. Bloomberg.

Според агенцията през последните месеци крипто борсата става все по-изолирана от традиционната финансова система.

Преди това Комисията по ценни книжа и борси на САЩ заведе дело срещу Binance и неговия главен изпълнителен директор Чангпенг Жао. Регулаторът обвинява ръководството на крипто борсата в транзакции с ценни книжа без надлежна регистрация и подвеждане на инвеститорите по отношение на надзорните механизми. Освен това в изявлението се подчертава, че Binance и Чангпенг Жао „публично са заявили, че на клиенти от САЩ е забранено да извършват транзакции“ на борсата, докато в действителност се твърди, че те „заобикалят собствения си контрол“ и тайно са позволили на клиенти от САЩ да участват в търговията.

Борсата за криптовалута Binance е водещата в света система за търговия с цифрови активи. Тя е основана през 2017 г. от Чангпенг Жао, който е родом от Китай. През 2021 г. китайските власти блокираха уебсайта и мобилното приложение на Binance, което беше поредната стъпка на правителството за борба с предоставянето на услуги за транзакции с криптовалута в страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Редник

    13 11 Отговор
    За мен криптовалутата е измама в световен мащаб. Рано или късно и този балон ще се спука.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Добре

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Редник":

    РеднЕк.
    Всички много знаете обаче забравяте, че все е според вас.
    Гледай в следващите две години какво ще се случи.
  • 5 Крипто измама

    2 2 Отговор
    Богатите по богати а бедните още по бедни.

    Коментиран от #7

  • 6 Къде ги загубил човечеца бе

    1 0 Отговор
    Дайте да търсим.🤣
  • 7 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Крипто измама":

    Като не правиш пари ще си беден еха