Last news in Fakti

9 Ноември, 2023 14:07 2 305 10

United Group обяви придобиването на Булсатком

  • булсатком-
  • юнайтед груп

Сделката ще бъде финализира след получаване на всички приложими антитръстови одобрения

United Group обяви придобиването на Булсатком - 1

United Group обяви днес подписването на договор за придобиването на Булсатком, доставчик на сателитна телевизия за домакинствата и бизнеса в България.

Придобиването е част от дългосрочната стратегия на United Group за разширяване и укрепване на пазарното ѝ присъствие в България, пишат от компанията в информация до медиите. Към момента United Group оперира в осем държави в региона, като това придобиване ще ускори допълнително нейния растеж.

Булсатком, основан през 2000 година, е доставчик на платена сателитна телевизия на българския пазар. Понастоящем компанията обслужва клиенти, включително домакинства и бизнес абонати, чрез своите услуги за сателитна телевизия, IPTV и интернет. Компанията има също така собствена национална оптична инфраструктура и дистрибуторска търговска мрежа.

Сделката ще бъде финализира след получаване на всички приложими антитръстови одобрения.

От юли 2020 г. Vivacom е част от United Group. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    10 2 Отговор
    Разбирай “Агенцията” придоби Булсат,щото имат спътник.
  • 2 Аман от гнусни

    7 2 Отговор
    Шпиони.

    Коментиран от #8

  • 3 Цеко сифоня

    14 3 Отговор
    Виваком трябва да бъдат национализирани в името на клиентите
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Прецакан

    19 2 Отговор
    Човек и добре да живее, накрая цъфва някой монополист. Спомням си, че си бях подписал договор с добър местен оператор за интернет и телевизия. Бях много доволен, докато местният оператор не беше закупен от друг, който пък беше закупен от втори, който пък беше закупен от трети. Всеки път с все по-лоши пакети и на все по-висока цена. Накрая последният беше закупен от Виваком. Сега имам телевизионни канали, които не гледам. Но пък другите, които бяха интересни, ги няма в никой пакет. Качеството на интернета също падна, но пък цената е по-висока.
  • 6 Господарите

    8 3 Отговор
    на България, продължават да ни изкупуват!Ще сме роби на краварите!!!Спете спокойно деца, държавата България умря!Последния да загаси лампите!
  • 7 ЧСИ

    4 0 Отговор
    Той йе убиейцъ.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.