Last news in Fakti

14 Ноември, 2023 12:47 1 771 2

МЗХ започва информационна кампания за две мерки по ПВУ с бюджет от 333 млн. лв.

  • поле-
  • земеделие-
  • селско стопанство-
  • плодове-
  • зеленчуци

Началото е във Велико Търново и продължава в Русе, Стара Загора и Бургас. 

МЗХ започва информационна кампания за две мерки по ПВУ с бюджет от 333 млн. лв. - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) започва информационната кампания по приема за мерки от Националния план за възстановяване и устойчивост. Експертите ще разясняват на фермерите условията за подаване на проектни предложения по две стартирали процедури с бюджет от 333 млн. лева.

Информационната кампания започва днес във Велико Търново, продължава в Русе, Стара Загора и Бургас.

Двете процедури, които са отворени за кандидатстване са - "Инвестиции в технологична и екологична модернизация" и "Центрове за подготовка за предлагане на пазара и съхранение на плодове и зеленчуци".

Средствата по първата процедура са 318 млн. лева без ДДС, като при нея ще се подкрепят проекти, които стимулират иновации, подобряват отглеждането на селскостопански култури и животни и дори предвиждат инвестиции за производство на енергия от ВЕИ за собствено потребление. Минималният размер на допустимите разходи за един проект е 30 хил. лева, а максималният – 1 млн. лева без ДДС.

Бюджетът по второто направление е 15 млн. лева и цели чрез създаване на къси вериги на доставка да помогне на градинарите продукцията им да достигне до краен клиент.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.