Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Ноември, 2023 11:37 9 124 13

Селскостопанската икономика на Украйна може да доведе страната до задънена улица

  • украйна-
  • селско стопанство-
  • икономика-
  • аржентина

Не е изключен сценарий, подобен на този в Аржентина

Селскостопанската икономика на Украйна може да доведе страната до задънена улица - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Украйна може да последва пътя на Аржентина, чиято селскостопанска икономика беше доведена до постоянна криза. "В този икономически модел Украйна много наподобява на Аржентина, защото ние едва започваме пътуването в тази посока. Може да се каже, че навлизаме в този кръг, от който няма изход" е мнението на украинския икономист Павел Вернивски. Постоянната смяна на либералните лидери със социалисти в Буенос Айрес не води до необходимите промени в структурата на икономиката.

Според Вернивски, селскостопанската икономика не е в състояние да генерира данъчни приходи в бюджета, достатъчни за покриване на социалните разходи. "За да увеличим размера на приходите, е необходимо да променим структурата на икономиката. Тоест да увеличим броя и дела на различни сектори на икономиката, които ще генерират допълнителни данъчни приходи", добави икономистът.

„В Аржентина, както и в Украйна, нито един кандидат няма да предприеме такива непопулярни стъпки сред бизнеса, а вместо това ще говори за глобални данъчни облекчения, за да не обиди фермерите“, смята Вернивски.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да вземат пример от БГ

    38 2 Отговор
    където селското стопанство "цъвти и върже" . Изоболие дебне отвсякъде !
  • 2 Жа омра

    36 4 Отговор
    Каква страна бе....ха ха ха....окраина вече нема.....ха ха ха.....Само някакви третополови тролеи ,тролят за още малкото центчета.Според статистиката на окраина и цитирана от Дейли Телеграф само инвалидите са се увеличили с 2,7 милиона души за 2 години.Тия икономика сънуват.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    38 2 Отговор
    А наш КоКорчо продава държавата в буквалния смисъл ‼️🥸

    "Асен Василев продава 20 % от държавните обработваеми земи"
    🥸🥸🥸🥸🥸🥸🥸

    Коментиран от #7

  • 5 @@@

    23 3 Отговор
    УкрЛйн@ се Р@зп@д@!
    Каква икономика б@лнувате!
  • 6 Сандо

    51 3 Отговор
    А Украйна притежава една от най-плодородните почви в света.Докъде само доведоха тая нещастна страна със зомбирано население западните сатанисти?
  • 7 Сандо

    36 2 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    А къде мислиш юдеите са разположили "резервната" си държава?И защо Денков го привикаха в Израел по никое време без да ни дадат някакво смислено обяснение?Нещата станаха твърде потайни и съмнителни,за целта можем да съдим само по косвени улики /засега/.
  • 8 Укропат

    24 1 Отговор
    Пали трактора ,Хлихи. Арестович избегна и сега с Буданов ще орете двамата на Беларус с надпис Абрамс. Чакаме те. Заложихме мините ,идвайте да орете. После пак ще ви пращаме зърно.
  • 9 Иво

    32 2 Отговор
    Тези украински тарикати воюват ,сеят бомбите американски ,а ние ядем обогатените им с "витамини" храни ,да изнасят в Брюксел там са покровителите им !!!

    Коментиран от #10

  • 10 Ужас...

    3 11 Отговор

    До коментар #9 от "Иво":

    Сигурно се лекуваш с ракия, не спортува, на лекар веднъж на 5 години, а се загриженост какво плюскаш...Ах, дебили Балкански !

    Коментиран от #12

  • 11 Иванов

    0 7 Отговор
    Руско благоденствие не благодаря, това чака всички които са в Брикс и не са от богатите държави а на лумпените тука нека кажа Украйна ще я бъде но бункерфюрера ви го чака или съд или злополука от падане от прозореца
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.