Last news in Fakti

28 Ноември, 2023 14:35, обновена 28 Ноември, 2023 15:53 2 079 5

ТОП 10 на най-предпочитаните подаръци

  • коледа-
  • подаръци-
  • средства-
  • германия

Германците ще похарчат едва 250 EUR за коледни подаръци тази година

ТОП 10 на най-предпочитаните подаръци - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Дните стават все по-къси, температурите падат, а в супермаркетите вече можете да намерите канелени звезди и меденки. Бллизо месец има до Коледа. Това означава, че някои хора вече мислят какво ще подарят на любимите си хора. Консултантската фирма EY проведе проучване какви подаръци ще са модерни тази Коледа в най-голямата европейска икономика. Според него 44% от германците планират да подарят пари в брой или ваучери за Коледа. На второ място са сладкарските изделия и храните с 37%. Играчките, дрехите и печатните книги също попадат в челната петица съответно с 34%, 32% и 30%.

Като цяло германците възнамеряват да похарчат средно 250 EUR за коледни подаръци, показва проучването. Това е най-ниската стойност от 2014 г., когато все още беше 219 EUR. Преди пандемията средното беше 281 EUR. Стойността падна от 2021 г. (273 EUR). Миналата 2022 г. тя беше 252 EUR. Като причина за спестяванията от коледните подаръци EY посочва бързото покачване на цените и инфлацията.

ТОП 10 на най-популярните подаръци:

1. Ваучери за подарък/пари

2. Храни/Сладкарски изделия

3. Играчки

4. Дрехи

5. Книги

6. Козметика

7. Посещения на събития

8. Бижута

9. Потребителска електроника

10. Обзавеждане


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новичок

    1 1 Отговор
    ??? Ко не...

    Коментиран от #4

  • 2 Сила

    3 1 Отговор
    МОМЧЕНЦЕ АФГАНИСТАНЧЕ, 25 ГОДИШНО...... леля Мути най обича такива подаръци
  • 3 чешит

    0 0 Отговор
    Моята иска палто. Ама че и купим чехли. От китайския. И дръжка за тесла, българска. Ако не и харесват чехлите да си зачука дръжката.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.