Last news in Fakti

12 Декември, 2013 10:51 865 0

easyJet съкращава полетите до Русия

  • easyjet-
  • русия

Нискобюджетната компания пренасочва своите усилия към Солун и Атина, пренебрегвайки Санкт Петербург и Москва

Нискобюджетната компания easyJet съкращава полетите до Русия. Това ще стане от пролетта на 2014 г. и ще засегне курсовете от Манчестър до руската столица. Освободеният ресурс компанията ще пренасочи усилията си към по-перспективните Солун и Атина.

В момента компанията лети от Манчестър до Москва четири пъти в седмицата. Техният брой трябва бъде намален на половина от май догодина. В същото време easyJet лети между Лондон и Москва два пъти на ден. Това направление няма промени и полетите ще продължат да се извършват срещу $80.

Преди една годинадискобюджетната компания стъпи на руския пазар с амбициозна програма да стане ключов играч. Месеци по-късно обявената авиолиния между Манчестър и Санкт Петербург все още не е открит.

„Ние не обявяваме данните за превозени пътници, защото тя е важна за нас търговска информация“, поясни за РБК daily прессекретарят на easyJet г-жа Карли O’Доннел. Тя все пак потвърди, че компанията внимателно анализира мрежата от курсове и е готова всеки един момент да отдели повече самолети към тези дестинации, където се наблюдава увеличаване на пътникопотока по време на курортите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА