Last news in Fakti

7 Декември, 2023 20:37 2 675 14

Усилена търговия с оръжие. Налице е дефицит

  • сащ-
  • оръжие-
  • дефицит

САЩ може да изпитат недостиг на оръжия за задоволяване на нуждите си

Усилена търговия с оръжие. Налице е дефицит - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Възможностите на американския военно-промишлен комплекс може да не са достатъчни, за да задоволят нуждите на страната, тъй като Вашингтон активно доставя оръжия на своите чуждестранни съюзници.

„САЩ продават, заемат и даряват оръжия на своите съюзници по света, намалявайки собствените си запаси от боеприпаси, артилерийски снаряди и други оръжия, от които може да се нуждаят в случай на война“, се казва в публикация на аг. Bloomberg.

Военно-промишленият комплекс на САЩ може да не успее да произведе необходимото количество боеприпаси за нуждите на страната. "Пентагонът казва, че трябва да вземат предвид всички непредвидени обстоятелства и да бъдат подготвени за тях. Има опасения, че противниците на САЩ наблюдават какво се случва и биха могли да се възползват от възможността, която ще възникне поради слабости в отбраната на САЩ или липса на оборудване“, казва експертът на агенцията Кортни Макбрайд, който е специалист по национална сигурност и международни отношения.

В САЩ продължава да работи само един завод за производство на барут, необходим за направата на артилерийски снаряди. Този факт може да послужи като пример за „неспособността на страната да адаптира производствената си база към реалностите на една ера на конфликт между велики сили“, обобщава Bloomberg.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какви собствени нужди?

    21 2 Отговор
    Да не останат тинейджърите без оръжия да се стрелят по гимназиите.
  • 2 Трите най–печеливши сектора

    13 3 Отговор
    За паразитния 💰
    Оръжие, п0рнХут, медикаменти.
  • 3 Последния Софиянец

    18 0 Отговор
    След Третата световна ще се изчерпат ресурсите и за всеки ще има по паничка щурци на ден и кат дрехи годишно.Супер ще си живеем.

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Ей скъперник

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Ти няма начин да не си скътал два три контейнера с кустуми да са надуваш колко си модерен!

    Коментиран от #6

  • 5 Мда

    13 4 Отговор
    E, частният американски военно-промишлен комплекс продава на хартия с огромни забавяния. Например нашите ф-16 на хартия. Пилотите се обучиха и чакат "модерния" ф-16, модел от виетнамската война. Скоро ще забравят как се качва в тази антика. Да не говорим за страйкърите на Тагарев - 100% няма да дойдат на време, ако въобще дойдат. А народът в България е беден, закотвен завинаги на последно място в Европа от герб, дпс, пп/дб и пр.
  • 6 Ауууу

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ей скъперник":

    Кустуми ли, бе... кустуми...Ццццц
  • 7 Хохо Бохо

    10 3 Отговор
    Няма дефицит. Вижте как Русия услужливо доставя лопати по въздуха на 404. Щом Русия може без оръжия (щото ги прилкючиха лани) значи и НАТО може
  • 8 да питам

    6 0 Отговор
    " Арсенал " , къде сте бе ?!🤔
  • 9 Стариа Софеанец

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Голем си оптимист , щом мислиш , че ще останеш ... 🤭
  • 10 вместо да утилизират

    9 2 Отговор
    стари и скапани оръжия просто ги даряват или ги продават на балъци.А на такива шамандури като нас продават само картинки за милиарди.
  • 11 БгТопИдиот🇧🇬

    4 0 Отговор
    Краварското ВПК лоби дърпа конците на байПамперс и кирчовците по света !
  • 12 Йеронимус БОШ

    1 0 Отговор
    Хората се въоръжават здраво , а ние ?
  • 13 Зайо Байо

    6 0 Отговор
    Дори бат Бойко има оръжие / пишоФ/ , отгоре на чекмеджето с кюлчета и пачки ! Така че , вземайте пример от него и си пазете .....КРАДЕНОТО ли ?
  • 14 ЛегнаЛангеЛ

    5 0 Отговор
    Вижте какво става в САЩ , гърмят се на поразия и то в училища , закусвални , кампуси , университети ! Явно им се налага да го правят ! Идва им отвътре ли ?