Last news in Fakti

18 Декември, 2023 14:21 1 510 1

Добавиха изкуствения интелект към списъка с потенциални рискове за финансовата система

  • изкуствен интелект-
  • финанси-
  • сащ-
  • заплаха-
  • опасност

Използването на AI може да създаде определени рискове

Добавиха изкуствения интелект към списъка с потенциални рискове за финансовата система - 1
Снимка: Shutterstock

Американският съвет за надзор на финансовата стабилност добави изкуствения интелект (AI) към списъка си с потенциални рискове за финансовата система на страната. „За първи път съветът призна използването на изкуствен интелект в сектора на финансовите услуги като уязвимост на финансовата система. Използването на AI може да създаде определени рискове, включително рискове за сигурността", се отбелязва в документа.

Според финансовия регулатор, председателстван от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън, бързото въвеждане на AI може да създаде нови рискове за финансовата система на САЩ, ако технологията не се контролира правилно.

Съветът наблюдава системните рискове и има правомощието да забранява рискови практики и финансови продукти.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ион

    0 0 Отговор
    Но най-гнусното сред българите дори не е сексът на турците с български момчета, а "ибрикчийствoто". Това е обред за изнасяне на турския султан от българите, за да може султанът да облекчи голяма нужда. Тогава българите помазвали царствения Зaдник ☺️☺️☺️ на султана с различни ароматни масла.. Уф, отвратително!