Last news in Fakti

10 Януари, 2024 06:28 2 445 7

Производители и търговци на храни се срещат с представители на НАП

  • производители-
  • търговци-
  • храни-
  • нап

Двете страни ще обсъдят промяна на наредбата за контрол на стоките с голям финансов риск

Производители и търговци на храни се срещат с представители на НАП - 1
Снимка: БГНЕС

Производители и търговци на храни ще проведат среща с представители на Националната агенция за приходите, на която ще бъде обсъдена промяна на наредбата за контрол на стоките с голям финансов риск, предаде БНТ.

От приходната агенция заявиха, че са готови да облекчат частично трудностите на бранша заради влезлите в сила нови изисквания.

Според промени в наредбата на финансовото министерство, българските производители трябва да декларират всеки камион над 3 тона и половина, който пренася продукция от над 500 килограма и на стойност над 5000 лева.

Счетоводители алармираха, че преди всеки камион с българска храна да бъде натоварен е необходим около половин час за попълването на декларация. Корекции в подадените данни не са разрешени, освен с попълването на нова декларация. От приходната агенция вече са предложили на финансовото министерство отпадане на задължението за деклариране на часа на получаване/разтоварване на стоката.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мммм

    15 2 Отговор
    За 30 години крадене от държавата, сега производителите на храни трябва да плащат сметката! Не, те няма да платят сметката, а народа, защото храните ще се увешичат!
  • 2 Някой

    18 2 Отговор
    Това деклариране е удар по бизнеса. Представете си бай Пешо, дето има 10 крави и компютър не е пипвал през живота си, как ще се справи с това деклариране. А по-големите фирми трябва да назначат още персонал, който да върши това. И да му плаща заплата.
    Накрая пак крайния потребител ще опере пешкира.
  • 3 Поредния напън за рекет от НАП

    16 1 Отговор
    Все събира НАП пари, пък ги няма и теглите заеми? Явно сте некадърни, а и крадете много!
  • 4 омуртак

    9 5 Отговор
    нап да провери пазарите като ТЪРГОВИЩЕ НИТО ЕДИН НЕЕ ПРОИЗВОДИТЕЛ нямат касов апарат неплащат данаци дории между зарзавата продават домашна преварена ракия
  • 5 Анонимен

    6 1 Отговор
    Задминаха комунистите по бюрокрация
  • 6 Калпазанин

    4 1 Отговор
    Хванете едните, ударете другите. Купувайте си само на черно и от село
  • 7 Време е такива по затворите!

    1 0 Отговор
    НАП всички да плащат данъци, зърнари, държавни служители, заведенията и мн.др. проверки и големи актове за
    всички неизрядни + закриване на бизнесите им на крадците!!!