Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Януари, 2024 15:07 1 936 7

Опашката от камиони на границата на Румъния и Украйна се е проточила 7,2 км

  • украйна-
  • полша-
  • граница-
  • тир-
  • опашка

"Страна" посочва, че фермери блокират и входа и изхода от пристанище Констанца на западния бряг на Черно море

Опашката от камиони на границата на Румъния и Украйна се е проточила 7,2 км - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Опашката от камиони на румънския ГКПП Сирет, който се намира срещу украинския ГКПП Порубное, е дълга 7,2 км., съобщава украинското издание "Страна" с позоваване на шофьорите.

Както следва от видео на очевидец, публикувано в канала на изданието Telegram, пътят е блокиран от селскостопанска техника. Авторът показва и опъваща се колона от камиони, в които дежурят румънски полицаи.

Още новини от Украйна

"Страна" посочва, че фермери блокират и входа и изхода от пристанище Констанца на западния бряг на Черно море и пътя към ГКПП Костещ-Стънка на границата на Молдова и Румъния.

Протестите на румънски фермери и шофьори на камиони продължават седми ден след провал на преговорите с представители на няколко министерства през уикенда. Протестиращите изкараха камиони и трактори на магистралите, забавяйки или блокирайки движението на превозни средства по националните и регионалните пътища, в градовете и на контролно-пропускателните пунктове.

Фермери и шофьори протестират срещу увеличаването на цената на задължителната застраховка на превозните средства, повишаването на акцизите върху горивата и тарифите за платените пътища, както и дългите проверки по границите на страната поради големия брой украински камиони.

Ръководителят на Генералния инспекторат на румънската полиция Беноне Мариан Матей каза, че са образувани 24 наказателни дела по член за подстрекателство във връзка с обаждания на участници в протеста в месинджъра WhatsApp.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    6 0 Отговор
    Добра мишена.
  • 2 сега там кипи

    3 1 Отговор
    разгул . филми , ядене . за 4 дена минава тираджията . в украйна и петрол и цигари . Шенгена щеше да увеличи цените на стоките по 6 пъти . търгашите искат нарочно на камьони , а по лесно самолет, бдж товарни . контрабандират . на всяка катастрофа измами и източване на застрахователите . от бдж нямат сметка по този начин . опашката ще стане 20 км и ще спада .да
  • 3 ххбйдубдубубд

    7 1 Отговор
    Хм, че тя по-малка от тази на Надлак.
  • 4 нормално е 600 камьона

    5 1 Отговор
    ще проверат 60 , един от десет на случаен принцип . 60 по 30 минути . 1800 минути чакане . останалите само по документи . затова пътуват всеки ден . а по весниците плашат всички как толкова имало . за 30-35 часа са отвън . и това е нормално .
  • 5 Киро

    7 1 Отговор
    Те и румънците ще се усетят от къде изгрява слънцето , само сглобката начело с Боко ,Кирчо,шиши и за ужас да гледаш и слушаш академика ,мисирката и Тагаренко ,разбираш ,че те ни натикаха в бездънна пропаст меко казано !!
  • 6 Дядо йовково

    5 0 Отговор
    Че,тя на Кардам 4-5 км си е нормална опашка за последната година и поливина
  • 7 Време е!

    6 1 Отговор
    Руснаците да ги разредят с 90%!