Last news in Fakti

22 Януари, 2024 17:43 1 982 6

Глобиха банка с 4.5 млн. EUR, защото е събирала неоснователно такси

  • societe generale-
  • банка-
  • такси-
  • глоба

Проблемът с неправилното дебитиране на комисиона, причинен от техническа повреда, е открит още през 2020 г. и щетите са компенсирани на засегнатите клиенти

Глобиха банка с 4.5 млн. EUR, защото е събирала неоснователно такси - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Френската генерална дирекция за конкуренция, потребление и избягване на данъци глоби Societe Generale с 4,5 млн. EUR за неправомерно дебитиране на банкови такси от клиентски сметки.

Според изявлението на регулатора отписванията са извършени през 2019-2021 г. и представляват „такси за обслужване“. Регулаторът определи подобни действия като „подвеждащи търговски практики“. „Със съгласието на прокуратурата в Нантер, на Societe Generale беше предложена компромисна глоба, съобразена със сериозността на деянията, в размер на 4,5 млн. EUR, които банката се съгласи да плати“, се казва в комюникето.

Като част от сделката с органа за защита на конкуренцията, банката ще трябва да публикува на уебсайта си в продължение на 30 дни решението и декларация, че въпросните практики са „подвеждащи“.

Представител на банката каза още, че проблемът с неправилното дебитиране на комисиона, причинен от техническа повреда, е открит още през 2020 г. и щетите са компенсирани на засегнатите клиенти. Колко хора и кои групи от населението са засегнати от техническата повреда не се уточнява.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    18 1 Отговор
    В лошия Запад действат закони, които важат за всички. У нас законите са само за простолюдието
  • 2 Тити

    6 1 Отговор
    А нашите банки кога ще бъдат санкционирани а забрави че промяната означава чадър над финансовият сектор.

    Коментиран от #5

  • 3 Красимир Петров

    11 0 Отговор
    А в България банките си правят каквото си искат с клиентите
  • 4 9689

    5 0 Отговор
    Кога нашите престъпници.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.