Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 09:36 1 862 5

Казахстан и Иран извеждат отношенията си на ново ниво

  • казахстан-
  • иран-
  • икономически отношения

Токаев изрази надежда за засилване на търговско-икономическото сътрудничество с Иран

Казахстан и Иран извеждат отношенията си на ново ниво - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Казахстан очаква да увеличи търговско-икономическото и хуманитарното сътрудничество с Иран. "Днес вашата страна, с надеждна политическа основа и стабилна икономика, е авторитетен член на международната общност. Пожелавам под Ваше ръководство Иран, който провъзгласи идеята за национално единство и сплотеност, да продължи по пътя към постигане на високи цели и задачи“. Това каза президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев в поздравлението си към иранския лидер Ебрахим Раиси по повод националния празник - Деня на ислямската революция.

Токаев отбеляза, че Иран е един от ключовите партньори на Казахстан в Каспийския регион. „Убеден съм, че традиционните връзки на приятелство и политически диалог ще продължат да служат като солидна основа за укрепване на взаимноизгодното търговско, икономическо, културно и хуманитарно сътрудничество между двете страни“, посочва казахстанският президент.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САЩ отново

    8 2 Отговор
    се провалят, във калта се валят
  • 2 Иран :

    5 2 Отговор
    надеждна политическа основа и стабилна икономика....
  • 3 Все по хубавичко

    7 3 Отговор
    за ФАЩ става.
  • 4 Хасковски каунь

    6 1 Отговор
    И газ си имат , и нефт си имат ... И някоя друга бомбичка сигурно си имат / от ония другите/.
  • 5 Точно същите

    1 0 Отговор
    Поздравления си отправяха навремето Бай Тошо и Брежнев