Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Февруари, 2024 11:33 1 948 4

Украйна проведе ключови преговори за износ на пшеница и друга продукция

  • бангладеш-
  • украйна-
  • търговия-
  • преговори-
  • мюнхенска конференция

Срещата на Зеленски с премиера на Бангладеш се е състояла по време на Мюнхенската конференция

Украйна проведе ключови преговори за износ на пшеница и друга продукция - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Премиерът на Бангладеш Шейх Хасина и президентът на Украйна Володимир Зеленски са обсъдили сътрудничеството в областта на търговията със селскостопански стоки по време на двустранна среща по време на Мюнхенската конференция по сигурността. Ръководителят на правителството на Бангладеш каза това пред репортери на пресконференция, посветена на резултатите от посещението ѝ в Мюнхен.

„По време на срещата изразихме задоволство от съществуващите двустранни връзки и изразихме интерес за установяване на двустранно сътрудничество в областта на търговията с пшеница, олио и други селскостопански продукти“, каза Шейх Хасина.

Срещата на Зеленски с Мохамед Хасан Махмуд е била по инициатива на украинската страна. Министерството на външните работи изключи всякакво въздействие на тази среща върху отношенията на Бангладеш с Русия.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    10 0 Отговор
    Как ли ще я достави тая продукция се пита в питанката?
  • 2 Сталин

    12 1 Отговор
    В Полша от 73 проби от украинското зърно внесено там ,в 17 е намерено салмонела,в още 17 пестициди,в 11 -ГМО ,в 6 - миотоксини.В други проби от украинско зърно е намерено живак, кадмий,олово и желязо.В България някой изобщо прави ли изследване на украинското зърно и знае ли българина какво изобщо яде,това лято руските въоръжени сили гръмнаха складове с боеприпаси в Украйна,където се съхраняваха снаряди с обеднен уран от Англия,и радиоактивния облак от взрива достигна в голяма част от Европа
  • 3 Пръц

    8 0 Отговор
    Палячото нещо се е объркал.В Бангладеш руснаците имат атомна централа и от години ги снабдяват с пшеница.

    Коментиран от #4

  • 4 малкия мозък

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пръц":

    Не е, защото скоро като се присъединят към майка Русия, ще изнасят на воля