Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 15:49 1 319 4

Ключови икономически договорености между Китай и ЕС

  • китай-
  • ес-
  • икономика

Те са в автомобилната индустрия и в сектора на суровините

Властите на КНР и Европейския съюз проведоха консултации, на които обсъдиха сътрудничеството в автомобилната индустрия, корабостроенето и в сектора на суровините. Това съобщиха от Министерството на промишлеността и информационните технологии на Китай.

Както се посочва в изявление, публикувано на страницата на ведомството в социалната мрежа WeChat, 12-ата пленарна среща на Китайско-европейския консултативен механизъм за индустриален диалог, проведена в Пекин, беше председателствана от заместник-министъра на промишлеността и Информационни технологии на Китайската народна република Син Гуобин и генералният директор на Европейската комисия за вътрешния пазар, индустрията, предприемачеството, малките и средни предприятия (МСП) Керстин Йорн.

"Участниците в срещата чуха информация за това как напредва сътрудничеството в автомобилната индустрия, за механизма за ранно предупреждение за ключови видове суровини, за екологичното развитие на индустрията, а също така обсъдиха задълбочаване на сътрудничеството в корабостроенето сектор, на ниво МСП и в областта на интелигентното производство“, информира китайското министерство.

Според него страните са постигнали взаимно разбирателство по въпроси, свързани с по-нататъшното изпълнение на задачите в тези области. „Китай всеобхватно задълбочава и насърчава индустриализацията от нов тип, като непрекъснато и на високо ниво разширява обхвата на отваряне към други страни“, подчерта Xin Guobin.

Той потвърди, че Пекин отдава голямо значение на китайско-европейските контакти в индустриалната сфера и е готов да задълбочи „взаимноизгодно и печелившо сътрудничество и да осигури съвместно развитие“ чрез съвместни усилия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    1 2 Отговор
    Русия пак ще освобождава Европа от нацизма, а Китай ще съживява икономиката на стария континент. Историята помни "пътя на коприната".
  • 2 Госあ

    2 1 Отговор
    Евро-Китайското сътрудничество по ми се нрави от кръвопролитията на сащ и Русия и разбиването на държави…ЕС трябваше да се опитат заедно с Китай да предотвратят този конфликт в Украйна, а не да се водят по командата на краварите…
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.