Last news in Fakti

6 Март, 2024 19:26 4 582 5

Летище „Пловдив“ с атрактивно предложение към сънародниците ни в Испания

  • пловдив-
  • летище-
  • полети-
  • испания-
  • малага-
  • марбея

Ще бъдат представени възможности за директни полети до Малага и Марбея

Летище „Пловдив“ с атрактивно предложение към сънародниците ни в Испания - 1

На 9 и 11 март директорът на летище „Пловдив“ ще представи пред българите в Малага и Марбея възможностите за реализиране на директни полети между Пловдив и двамата испански града.

През следващата седмица предстои среща и с представители на различни авиокомпании, Фонд за развитие на летище Малага и туристическия бранш от района на Андалусия.

„Потенциалът за развитие на нови авиолинии от Испания до летище Пловдив е голям. Има значителен интерес от българската общност в страната. Първи ни потърсиха от Южна Испания и затова започваме разговорите там. Желанието ни е да открием редовна авиолиния от Малага до Пловдив и да проучим възможностите за разкриване на полети от Валенсия, Барселона и Мадрид до летище Пловдив“, каза изпълнителният директор на аеропорта Дойчин Ангелов.

Той подчерта, че освен интерес от българи, има сериозен потенциал за привличането на туристи в Пловдив и региона с откриването на линиите от Испания.

Данните сочат ръст от 10% на испански туристи у нас за последните 2 години. „Испанските туристи търсят нови места за преживяване и за тях Балканите са екзотика, както за нас палмите“, обясняват от туристическия бранш. Важен фактор за избора на Пловдив и региона от страна на испанските туристи, ще са наличието директни полети.

Статистиката показва, че испанските туристи у нас са на възраст между 45 и 75 години. Пенсионерите пътуват много и са ориентирани към културен туризъм. Записват се по тематични турове, обичат занаяти, музикални формати, археологически обекти и спа курорти. По-младите съчетават културата и зимните спортове.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    22 2 Отговор
    Чудесно решение...няма цяла България да се гъчи в София...Дано да стане и после да се разшири...
  • 2 Чеп

    2 5 Отговор
    Ама требе да се боядисат цръни и да научат нещо за алакуАкбару и са добре дошли.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БРАВО

    2 1 Отговор
    Летище Пловдив МОЖЕ,....летище община селска Варна - НЕ МОЖЕ !!!
    Докога ще търпим ФРАПОРТ да съсипват летище Варна и Бургас...
    КОГА??? ...АДЖЕБА ( ...щото тия не разбират български!!!) ще има свестни полети до някакви дестинации....
    КОГА???????
  • 5 Цар Симеон

    0 0 Отговор
    До Малага и до Марбея??? Тоя е директор на какво? Щото в Марбея летище няма!