Last news in Fakti

7 Март, 2024 10:21 4 526 14

Създателят на Xiaomi с прогноза за най-голямата икономика в света

  • xiaomi-
  • китай-
  • икономика-
  • прогноза

Китай има три основни предимства

Създателят на Xiaomi с прогноза за най-голямата икономика в света - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Основателят и главен изпълнителен директор на китайската технологична компания Xiaomi Лей Джун смята, че китайската икономика ще продължи да се развива. Той изрази увереност в това на брифинг след среща на народните представители на Пекин, проведена в кулоарите на втората сесия на Общокитайското събрание на народните представители (ВСНП, най-висшият законодателен орган на КНР) от 14-то свикване.

„Уверен съм в перспективите на китайската икономика и бъдещото развитие на Xiaomi“, каза той.

Според него икономиката на Китай има три основни предимства. „Първо – свръхголемият мащаб на вътрешния пазар. Второ – силно развита индустриална среда. Трето – изключителен екип от инженери и отлични човешки ресурси“, каза той.

Той също така посочи, че китайското правителство помага на частните предприятия, за да модернизират страната.

Лей Джун е член на делегацията на Пекин на 14-то Общокитайско събрание на народните представители.

На 5 март, при откриването на годишната сесия на NPC, китайското правителство обяви цел за растеж на БВП за тази година, който се очаква да бъде 5%. Миналата година БВП на Китай се е увеличил с 5,2%. Целта за инфлация за 2024 г. е 3%. Същото беше заложено и за 2023 г., но тогава инфлацията беше 0,2%.

Бюджетният дефицит през 2024 г. ще бъде 3% от БВП, същото като през 2023 г. Лимитът на националния дълг е определен на 35,2 трилиона юана (4,9 трлн. USD).


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тези каквото кажат го правят

    15 8 Отговор
    Няма шест-пет. Само напред.

    Коментиран от #5

  • 2 ИМА ОЩЕ ДА УЧАТ

    11 17 Отговор
    От САЩ.

    Коментиран от #3

  • 3 САЩ ли

    15 7 Отговор

    До коментар #2 от "ИМА ОЩЕ ДА УЧАТ":

    Те сключиха сделка 1970 та година, ти веротяно не си бил роден. Само, че тогава Китай ползваше техните технологии, но паралелно с това разработи и свои. САЩ печелеше от евтината работна ръка. Обаче знаеш ли колко вода е изтекла от 1970 до 2024? Та някъде по средата на същия този период Китай вече произвеждаше собствени разработки превъзхождащи американските. Щото американците си останаха на това ниво и ги мързи да подобряват много много. И при това държат патентите и пак китайците успяват да направят по-добро. Преди 5 години стана ясно, че САЩ през това десетилите ще са твърдо номер 2. Това ги вбесява.

    Коментиран от #4

  • 4 Роко

    4 10 Отговор

    До коментар #3 от "САЩ ли":

    Ти да си научил чекитайската икономика на 60%се формира от производство и инвестиции на чужди фирми.В момента само американските фирми са 5764 ще се запозная колко са и другите

    Коментиран от #14

  • 5 Гост3

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "Тези каквото кажат го правят":

    Ами не си ли свободен човек,колкото и да е развита икономиката в комунистически Китай, не си струва.

    Коментиран от #6

  • 6 Ами

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост3":

    Я ми кажи , какво е да си свободен човек???

    Коментиран от #10

  • 7 сан себестиан

    3 1 Отговор
    Когато бях в Китай останах дълго време някъде 2000 година тогава както на чужденците които мислят да инвестират така и особено хора които способни (те знаеха и преценяваха кой може ) и на тази които са се уволнили служили в армията им даваха като начало 50.000 безвъзмездно но тези пари за тях години бяха голяма сума ( да служиш в армията е чест много подбрани за тях години с висшe образование са повечето и най- малко знаеха два езика знаеха ). Почти всичките проблеми с инвестициите, производството, при продажбата - особено стоки които ще бъдат товарени на кораби и самолети Държавата помагаше и решавах веднага проблемите. Остава да кажете предварително --- колко контейнера кога и за къде - останалото те решаваха. При нужда когато не можете да решите като фирма някакъв технически проблем имаха специален отдел където попълвате формуляр описвайки от какъв специалист имате нужда , веднага изпращаха от Университети им специалисти в тая област за да ви помагат така Китай започна. Има толкова много неща но е трудно всичко с няколко изречения.
  • 8 Най-голямата икономика е САЩ

    2 5 Отговор
    а не Китай. Нещо са се объркали списвачите на статията

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Калпазанин

    1 0 Отговор
    Ааа, оня лимит от дълга дето обора им го дължи. Аз го разбирам като че да нямат изобщо дълг и затова говедата са си мълчат. Чакам с нетърпение новото ксиоми а обора да го д@@@
  • 14 Рошко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Роко":

    Не думай бря, а кой си има ефтини ресурси и човешки. Е явно само с джендър демокрация няма производство, да ти го повторя ПРОИЗВОДСТВО. да имаш ресурса да го произведеш възможно най евтино и да го продадеш а не да мислиш за прайдове и да се чудиш насреща ти женско ли е мъжко или триполово