Last news in Fakti

21 Март, 2024 11:21 1 405 3

Американските власти с мощна инвестиция в Intel

  • сащ-
  • intel-
  • инвестиция

Ще вложат близо 20 милиарда долара

Американските власти с мощна инвестиция в Intel - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Правителството на САЩ инвестира почти 20 млрд. USD в развитието на Intel Corporation. Белият дом уточни, че 8,5 млрд. USD ще са под формата на директно финансиране, още 11 млрд. USD - като част от кредитна линия за развитие на производството на полупроводници и други високотехнологични компоненти.

Средствата са разпределени за изграждането и разширяването на съоръженията на Intel в щатите Аризона, Ню Мексико, Охайо и Орегон. Изпълнението на проектите ще създаде около 30 000 работни места и ще подкрепи още десетки хиляди в свързани предприятия.

Очаква се обемът на инвестициите в тази област да надхвърли 240 млрд. USD. Според американската администрация това ще допринесе за „връщането на производството на полупроводници в САЩ“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паулито Куельо

    17 1 Отговор
    Когато правителството финансира икономиката не се ли нарича Социализъм?

    Коментиран от #3

  • 2 Гошо

    12 2 Отговор
    Преди изнасяха всичко. Сега внасят обратна. В EU пък закриват и ликвидират всичко.
  • 3 смях

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Паулито Куельо":

    Не бих нарекъл финансирането на ключови сектори и технологии социализъм. Тези инвестиции в белите държави се възвръщат защото не се прибират парите, а реално се използват за разширяване на производството, което очзначава повече заетост и по-голяма продукция която се продава, съответно повече и данъци. На "социалистите" планираната икономика я видяхме, който тъгува за нея може спокойно да се премести в Русия, Беларус или Северна Корея.