Last news in Fakti

7 Април, 2024 13:43 4 733 9

Нова атрактивна авиодестинация от Пловдив

Започват преговори за полети между Пловдив и Виена

Нова атрактивна авиодестинация от Пловдив  - 1

Преговори за откриване на нова авиолиния от Виена до Пловдив започва Фондът за развитие на летище Пловдив. По този повод се организира специална среща на българската общност във Виена с изпълнителния директор на Летище Пловдив Дойчин Ангелов и кмета на община Чепеларе Боран Хаджиев, който е и член на Управителния съвет на Фонда за развитие на Летище Пловдив.

Присъстващите на срещата ще бъдат запознати с възможността за откриване на директни полети от австрийската столицаВиена до Пловдив, които ще подобрят връзката между двата града и ще създадат нови възможности за пътувания и бизнес.Срещата ще се състои на 13 април 2024 година от 12 часа в ARCOTEL Kaiserwasser Wien.

„Всички членове на българската общност във Виена са добре дошли и ги очакваме с нетърпение“, съобщиха от Фонда за развитие на летище Пловдив.

Срещата в Австрия е по подобие на тези с Испания, при които се коментират възможностите за полети от испанския град Малага до Пловдив.

Директните полети правят пътуванията по-лесни и по-удобни за пътниците, като им спестяват време и усилия, които биха били необходими при прехвърляне на други летища или пътуване до друг град.

„Предоставянето на директни полети до Летище Пловдив привлича повече туристи и инвеститори, които могат да допринесат за икономическото развитие на региона“, коментира изпълнителният директор на Летище Пловдив Дойчин Ангелов.

В момента във Фонда за развитие на летище Пловдив членуват вече 11 общини – Пловдив, Смолян, Чепеларе, Родопи, Сопот, Калояново, Куклен, Хисаря, Съединение, Садово, Брезово и три юридически лица, частни дружества – Пампорово АД, Гранд хотел Пловдив, СНЦ Фонд Феникс.

Чрез директните полети до Летище Пловдив, Южен Централен район се развива по-бързо и по-ефективно, като се създават нови възможности за бизнес и заетост.

Възможностите за подкрепа на нови авиолинии проучват и от българските общности във Франция, Испания, Италия, Германия, Норвегия и Кипър.

Заради големия брой запитвания с желание за нови авиолинии, Фондът за развитие на летище Пловдив обявяви началото на кампания за подкрепа на откриването на директни полети от Летище Пловдив до различни дестинации в Европа.

“Смятаме, че това ще бъде важна стъпка към подобряване на въздушния транспорт в региона и ще допринесе за по-лесния достъп на българите до родните им места, свързаността с техните близки и развитието на туризма.”, коментират от Фонда за развитие.

От там поясняват, че всеки лев ще бъде от значение и ще помогне за реализацията на това начинание.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ваня

    7 0 Отговор
    А до МЮНХЕН кога ?
    Много бавно действате

    Коментиран от #6

  • 2 Перо

    5 6 Отговор
    Самолетът за БГ се пълни от трансферни връзки, а не от пътуващи мигранти до кв. Столипиново или после за никъде! Ще стане като полета София- Скопие! Пълна простотия!

    Коментиран от #4

  • 3 РЕАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Копирам ви заглавие от друг сайт от вчера:
    И това доживяхме: Летище "Пловдив" търси финансова подкрепа във Фейсбук! Та гербаджията Дойчин нека се хвали, ква работа е свършил. Кво стана с полета на Райнер от Станстед. Що го спряха?
  • 4 Прав е

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Перо":

    Ако искам да стигна Виена
    Хващам си от софия-братислава района за 15 Евро и от Братислава до Виена 9 евр автобуса...тия златни полети от Пловдив няма кой да пътува
  • 5 А дано

    2 1 Отговор
    Добре ще бъде
  • 6 Мюмюн

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ваня":

    Няма интерес никой не ходи до Мюнхен
  • 7 Оракула от Делфи

    1 1 Отговор
    "Започват преговори!???
    Много , много относително!
    Като сте готови ,дайте цени и да видим ,
    ще долетим ли от Виенна до Скандинавия , без смяна на самолета???
    И без Мутренски , български авиокомпании, които оставят клиентите си по летищата,
    на произвола на съдбата!
  • 8 Отваряме преки коридори

    2 0 Отговор
    за рускоезичните,да не се задържат в БГ а направо да пътуват за родна Виена.
  • 9 555

    3 0 Отговор
    Върнете линията до Дортмунд !