Last news in Fakti

8 Април, 2024 15:21 5 849 8

Ще има нов основен двигател на глобалния икономически растеж през 2028 година

  • индия-
  • бвп-
  • двигател-
  • икономика

Това ще е Индия

Ще има нов основен двигател на глобалния икономически растеж през 2028 година - 1
Снимка: Shutterstock

През 2028 г. Индия може да се превърне в първата страна в света по ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) и основен двигател на глобалното икономическо развитие, съобщи аг. Bloomberg.

Годишният ръст на БВП на Индия се очаква оптимистично да достигне 9% до края на текущото десетилетие. В същото време, дори в рамките на най-негативния сценарий, според който тази цифра няма да надхвърли нивото от 6,5%, Ню Делхи все пак ще изпревари останалите лидери от топ 5 на най-големите икономики в света. Така страната ще се превърне в основен двигател на глобалния икономически растеж, обобщава агенцията.

Според оценки на Bloomberg, за да надгради успеха си, правителството на настоящия премиер Нарендра Моди, ако бъде преизбрано за трети мандат, ще трябва да следва многовекторна икономическа политика. Говорим, наред с други неща, за подобряване на инфраструктурата, повишаване на производителността на труда, увеличаване на броя на предприятията и работните места, както и активна урбанизация на републиката.

На 5 април ръководителят на Резервната банка на Индия Шактиканта Дас каза, че индийската икономика може да нарасне със 7% през финансовата 2024-2025 година (започнала на 1 април). Според Министерството на промишленото развитие и вътрешната търговия на Министерството на търговията на Индия, държавните насърчителни плащания са помогнали на страната да увеличи значително производството на електроника, дронове и други продукти в 14 сектора на икономиката.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    6 6 Отговор
    западните мошеници ако си мислят, че след няколко умишлени геноцида индийците ще им работят за милите очи, жестоко се лъжат
  • 2 РЕД И ХАОС

    8 3 Отговор
    Вносът на САЩ или Китай е 5 пъти повече от този на Индия. Инвестициите Търговският баланс на Китай е 576 милиарда, Русия 300 милиарда, Индия 135 милиарда, 2018г. има минус 100 милиарда, типична колония и неолиберализъм, САЩ минус 700 милиарда всяка година. .. Моторът на Европъ бил Германия, а на Германия е Русия. Сега без Русия, износът на Германия се срина и от първо място в светът е на десето занулено, баланс . Потреблението на Индия е 7-пъти под на Китай. Вече не на Германия, Русия сега е мотор на Китай, Китай моторът на светът. Милтън Фридман, баща на икономиката и финансите от 1970г до сега, баща на неолиберализмът и приватизацията, ограбването, на неоколониализмът, неофашизмът, беше предсказал - че Китай ще се провали, а Индия ще успее чрез слабата намеса на държавата и неолиберализмът. Та, неолибералите, кукловодите, на марионетните правителства, еврейската световна олигархия, ги яд много - че Фридман не успя и чрез пропагандни заклинания, се надяват някога да се сбъдне.
  • 3 РЕД И ХАОС

    3 4 Отговор
    Вносът на САЩ или Китай е 5 пъти повече от този на Индия. Инвестициите годишно на Китай са 8000 милиарда, на Индия 1000 милиарда. Китай инвестира годишно колкото САЩ, Индия, Япония, Германия, Франция и Южна Корея.. Търговският баланс на Китай е 576 милиарда, Русия 300 милиарда, Индия 135 милиарда, 2018г. има минус 100 милиарда, типична колония и неолиберализъм, САЩ минус 700 милиарда всяка година. .. Моторът на Европъ бил Германия, а на Германия е Русия. Сега без Русия, износът на Германия се срина и от първо място в светът е на десето занулено, баланс . Потреблението на Индия е 7-пъти под на Китай. Вече не на Германия, Русия сега е мотор на Китай, Китай моторът на светът. Милтън Фридман, баща на икономиката и финансите от 1970г до сега, баща на неолиберализмът и приватизацията, ограбването, на неоколониализмът, неофашизмът, беше предсказал - че Китай ще се провали, а Индия ще успее чрез слабата намеса на държавата и неолиберализмът. Та, неолибералите, кукловодите, на марионетните правителства, еврейската световна олигархия, ги яд много - че Фридман не успя и чрез пропагандни заклинания, се надяват някога да се сбъдне.

    Коментиран от #6

  • 4 Индия минус МИНУС 135 милиарда

    2 4 Отговор
    Вносът на САЩ или Китай е 5 пъти повече от този на Индия. Инвестициите годишно на Китай са 8000 милиарда, на Индия 1000 милиарда. Китай инвестира годишно колкото САЩ, Индия, Япония, Германия, Франция и Южна Корея.. Търговският баланс на Китай е 576 милиарда, Русия 300 милиарда, Индия минус МИНУС 135 милиарда, 2018г. има минус 100 милиарда, типична колония и неолиберализъм, САЩ минус 700 милиарда всяка година. .. Моторът на Европъ бил Германия, а на Германия е Русия. Сега без Русия, износът на Германия се срина и от първо място в светът е на десето занулено, баланс . Потреблението на Индия е 7-пъти под на Китай. Вече не на Германия, Русия сега е мотор на Китай, Китай моторът на светът. Милтън Фридман, баща на икономиката и финансите от 1970г до сега, баща на неолиберализмът и приватизацията, ограбването, на неоколониализмът, неофашизмът, беше предсказал - че Китай ще се провали, а Индия ще успее чрез слабата намеса на държавата и неолиберализмът. Та, неолибералите, кукловодите, на марионетните правителства, еврейската световна олигархия, ги яд много - че Фридман не успя и чрез пропагандни заклинания, се надяват някога да се сбъдне.
  • 5 Лельо

    1 0 Отговор
    Щом казваш..
    Слушай блумберг и пълней..
  • 6 Ха така

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "РЕД И ХАОС":

    Кой и как извади някое страни в азия от мизерията бе умник

    Коментиран от #8

  • 7 така така

    1 0 Отговор
    След като завладяха малоБритания...
  • 8 Е теьи

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ха така":

    Където натикаха нас в мизерията.
    Тези които просперират , след 30 г .
    ще бъдат ограбени от тези които са ги
    измъкнали от мизерията .
    Така живеят евреи и богати фамилии .
    Оставят една държава да натрупа богатства и
    после я грабят и зануляват с поставени
    лакей , цветни революции, Майдани .