Last news in Fakti

11 Април, 2024 11:11 1 701 8

Виетнам ударно изнася работна сила

  • виетнам-
  • работници-
  • износ-
  • ръст-
  • рекорд

Близо 36 000 виетнамци са с договори за работа извън родината само за първото тримесечие на текущата година

Виетнам ударно изнася работна сила - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Виетнам изпрати над 35 900 свои граждани на работа по трудови договори в други страни през първото тримесечие на тази година. Тези статистически данни са предоставени от Министерството на труда, военноинвалидите и социалните въпроси на Виетнам.

Според отдела за чуждестранна заетост на Министерството на труда най-големите работодатели на виетнамска работна ръка са Япония и Тайван. Други държави, които наемат виетнамски граждани, включват Република Корея, Сингапур, Румъния, Тайланд, Саудитска Арабия и Унгария.

Общо през 2024 г. Министерството на труда възнамерява да осигури работа в чужбина за поне 125 000 местни работници, като обръща специално внимание на ключови традиционни пазари като Япония, Тайван и Южна Корея. Над 159 000 виетнамски работници са отишли в чужбина миналата година, надхвърляйки годишната цел с 33,3% и най-високото ниво на износ на работна ръка, регистрирано през последните десет години.

В момента, според министерството, около 650 000 виетнамски трудови мигранти работят в четири дузини страни и територии по света. Всяка година те изпращат у дома около 3,5-4 млрд. USD парични преводи, което не само помага на семействата им да живеят по-добре, но също така допринася значително за социално-икономическото развитие на Виетнам.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фенче

    10 6 Отговор
    напускат си топлата хубава стара, да мръзнат зимата в квартири в Румъния и Унгария

    Коментиран от #3

  • 2 Ввв

    15 2 Отговор
    Чудо голямо,България го прави от 30 години!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Ветеран от Протеста

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "фенче":

    Във Виетнам е Комунизъм,ако не знаеш ,а на никой не му се живее в Комунистическия Феодализъм...

    Коментиран от #8

  • 4 Не е вярно

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ввв":

    Така правеше НРБ като осигуряваше пенсионно работещите, транспорта и пребиваването им. Сега в "демокрацията" е икономическа миграция.
  • 5 РЕД И ХАОС

    4 1 Отговор
    55 милиона работната сила във Виетнам, а БъгаРИЯ има работна сила 3 милиона. Най ниска безработица имат - между 1% и 2%, а България не се знае, при Костов 20%, при Бойко 10%.. Работна сила 3,3 милиона, а НОИ и НСИ отчитат 2,1 милиона на трудов договор.
  • 6 РЕД И ХАОС

    5 1 Отговор
    Виетнам като население са по-малко от Япония, 100 милиона и японците 126 милиона. Но двете страни имат еднакъв експорт в долари измерено, на хай-тек, 103 милиарда долара на хайтек износ. Тоест една четвърт от БВП на Виетнам е от хайтек износ. Като инраструктура са като България в средата на 90те години и 1980те, тоест по-добре от сегашна България. И СТАНДАРТ.
  • 7 Гост

    1 0 Отговор
    Да си мислиш, че като загубиш работна ръка това допринасяло за икономическото развитие на страната ти, е сигурно свидетелство за корупционно правителство с порочни идеали.
  • 8 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ветеран от Протеста":

    Във Виетнам е тоталитаризъм. Не чети, какво ти пишат тоталитарните им деспоти. Освен това, Виетнам е на 25-о място по БВП, а България е на 73-о.