Last news in Fakti

10 Април, 2024 21:24 2 942 11

Служебният премиер Димитър Главчев направи ключови промени във финансовото министерство

  • димитър главчев-
  • финансово министерство-
  • заместник министри-
  • българия-
  • хазна-
  • бюджет

Важно решение за държавната хазна

Служебният премиер Димитър Главчев направи ключови промени във финансовото министерство - 1
Снимка: БГНЕС

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев са назначени трима заместник-министри на финансите.

Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Методи Методиев е заемал вече веднъж този пост през 2023 година. Професионалната му кариера дълги години е свързана с Министерството на финансите. През периода 2015-2018 г. заема позицията на ръководител на екипа на ведомството към Постоянното представителство на България в Брюксел, Белгия. Притежава магистърска степен по „Международни финанси“ от университета St. Andrews, Scotland. Специализира в областта на управлението на публичните финанси, задълбочаването на Икономическия и паричен съюз и Европейската рамка за икономическо и фискално управление. Изкарал е допълнително обучение и курсове в САЩ, Австрия и Белгия.

Стефан Белчев има 28 години професионален опит в областта на вътрешния одит и финансовия контрол в публичния сектор. Притежава научна степен „доктор по икономика“ с научна специалност „Счетоводна отчетност, контрол и анализ на стопанската дейност“. Започнал е трудовият си път през 1996 г. като финансов ревизор в Столично управление на „Държавен финансов контрол“. От 2006 е директор на дирекция „Вътрешен одит“ в Министерството на финансите, а от 2016 - директор на дирекция „Методология на контрола и вътрешен одит“ в МФ. От юли 2021 год. до февруари 2024 год. е заемал поста директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, а до момента е бил директор на дирекция „Контрол върху капиталовите инвестиции“ в министерството.

Мартин Дановски е икономист по образование. Има над 20 години професионален опит в стопанската област и държавната администрация. В периода октомври 2015 – март 2021 година е член и председател на УС на „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ ЕАД. От 2015 до 2021 г. е и съветник в кабинета на заместник-министър председателя. През март 2021 е назначен за председател на Държавната агенция за научни изследвания и иновации към Министерския съвет, като заема длъжността до март 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мeчо

    8 6 Отговор
    да сади асен василев тои е крадец и лажец говори мрасоти и лажи против боико

    Коментиран от #10

  • 2 Буци

    4 3 Отговор
    На кокорка шоецката кога?
  • 3 КОМЕНТАР

    6 1 Отговор
    ПОРЕДНИЯ ВЕЛМОЖА ЖАДЕН ЗА ВЛАСТ И ФИНИКИЙСКИ ЗНАЦИ
  • 4 бай курти 48 г.-Ерген- 24 г.ваш ЛИДЕР

    7 1 Отговор
    Днес Васил Крумов Божков направил коалиция за предстоящите избори с отцепниците от Възраждане- тримата им бивши депутати и четиримата им бивши съветници от София! Като тяхната цел е да привлекат разочарованите от партията на Костадин Костадинов! Лицето Ивелин Людмилов Михайлов от така наречения Исторически парк" в село Неофит Рилски ще участвал на изборите с нова про-руска партия "Величие" . Заявява като цел да привлече електората на Костадинов и малкото проценти на ИТН на Слави Трифонов! Ивелин Михайлов източи половин милиард на наивни вложители и акционери! Радостин Василев напусналия ИТН основа партия "МЕЧ" като афишира че неговия естествен електорат са бившите избиратели на Слави от ИТН. Всички афишират че 4-те процента на Слави Трифонов ще отидат при тях ,но като ги разделят им се падат по 1 процент . Но истината е че след изборите вече Борисов и Пеевски ще имат мнозинство и няма да са им необходими патерици както преди "Воля" на Марешки и ИТН на Трифонов ...

    Коментиран от #8

  • 5 Ами дано намерят

    5 2 Отговор
    откраднатите 3 милиарда от хазната! Ако не го направят,значи не стават!

    Коментиран от #7

  • 6 Главчов

    8 3 Отговор
    Ще смемя ме само министри ще смени де що му нареди тупко и шишко. За три месеца подмяна на всички служби министерства само прокуратурата няма да пипа и новата пералня в ход. Мутрите ще се правят що щът А г-н президента ще стои в страни и ще се подсмихва със свалено юмруче.
  • 7 Днес един

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ами дано намерят":

    Експерт каза, е всички пари ще си дойдат на място в края на месеца. Сега имало много плащания за пенсии 2 милиарда на
    Елекрическата компания и други 1 милиард и ето ти 3 те милиарда на тупко
    Щели да се върнат. Колко е вярно не знам, но има логика.
  • 8 име

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "бай курти 48 г.-Ерген- 24 г.ваш ЛИДЕР":

    Байо, тези приказки ги разправяй на някой друг. ОПГ ГРОБ-ДПС винаги са имали мнозинство, патериците са за да бъдат като смокиново листо, за отнемане на вниманието. Тулупа винаги взима "под крилото си" онези, които най-много скачат срещу него. Така хората се засиняват да ги плюят какви са предатели докато тулупа си върти далаверите и им гледа сеира на всички.
  • 9 Мда

    7 3 Отговор
    Само като прочета завършил в чужбина и като се сетя за Харвардите юристи и финансисти треска започва да ме тресе
  • 10 Леле мале

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "мeчо":

    Мечо, много си неграмотен!? Колко кебапчета ти дадох?
  • 11 СЗО

    0 1 Отговор
    И тези ли са боковчета?